Groen wil meer speelwater in Leuven

Groen kaart in een persbericht het ontbreken van speelwater in Leuven aan:

De temperaturen stijgen naar de dertig graden en iedereen zoekt afkoeling. Water is de opfrissing bij uitstek, en een van de ultieme bronnen van spelplezier voor kinderen. Ook in Leuven snakken de mensen naar verfrissing. Maar in Leuven zelf is er weinig toegankelijk water te vinden. Er zijn nochtans veel mogelijkheden.

De Bruul of het Sint-Lambertusplein zijn geschikte plekken voor een waterspeelplaats en het vijvertje in het stadspark kan een ploeterbad voor kleuters worden. Ook is Groen voorstander van waterelementen op andere speelterreinen en pleinen zoals het Ladeuze- of Martelarenplein. Zo maken we de stedelijke parken en pleinen tot heel aantrekkelijke uitvalsbasissen voor gezinnen met kinderen. Ook zwemmen in de stad moet mogelijk zijn, in een propere Dijle, of waarom op lange termijn niet in de vaart. Net zoals de oude haven in Kopenhagen is schoongemaakt, zou een zwembare vaart een mooie ambitie voor een klimaatneutraal Leuven zijn.

Lies Corneillie (gemeenteraadslid): “Speel- en zwemwater is verfrissend voor klein en groot. Water maakt een stad enorm aantrekkelijk en verbetert de levenskwaliteit. De huidige mogelijkheden in de stad zijn bedroevend. Maar op korte en op lange termijn zijn er veel concrete kansen om recreatief water te voorzien in Leuven.”


De foto toont een voorbeeld uit Kopenhagen.

Wat denken jullie van dit voorstel van Groen? Een goed idee of kunnen de middelen uit de Leuvense stadskas beter op een andere manier besteed worden?

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.