Zesde editie Picknick in het Park – Leuvens stadspark wordt wonderlijke zoo

De gezellige Picknick in het Park, ooit ontstaan op initiatief van stadskok Jeroen Meus, is op zondag 4 augustus toe aan de zesde editie. De locatie blijft de feeërieke setting van het stadspark.

De sfeer in het park is bewust gemoedelijk. Geen muziek, geen optredens, gewoon rustig genieten in het gras. Het stadspark wordt voor de gelegenheid herschapen tot een wonderlijke zoo: wilde beesten komen er smullen van een lekkere picknick. Iedereen mag zich verkleden, kinderen kunnen zich laten grimeren. De mooiste, leukste, grappigste dieren krijgen een originele verrassing.

Net zoals de voorgaande jaren zorgt Jeroen Meus voor lekkere en betaalbare recepten. Vul je eigen picknickmand met deze of andere smakelijke gerechten en kom mee genieten met vrienden en familie in het knusse stadspark. Een jury onder leiding van schepen Denise Vandevoort komt mee in de manden kijken. De meest originele picknickmand wint een prijs.

Schepen Vandevoort, fan van het eerste uur, blikt graag terug op voorbije edities: “De picknick werd in 2008 in het leven geroepen door voormalig stadskok Jeroen Meus. De eerste editie was meteen een schot in de roos, met maar liefst 600 deelnemers. Zelfs de uitgeregende derde editie kon nog rekenen op een 400-tal gegadigden. Vorig jaar klokten we, onder een stralende zon, af op een duizendtal picknickers. Het geheim van het succes ligt in de eenvoud van de formule. Iedereen brengt mee wat hij zelf wil: een zak koffiekoeken van bij de bakker of een uitgebreide brunch met alles er op en er aan. Dat houdt de instap laag. De relaxte sfeer doet de rest: veel mag, niets moet. Kinderen kunnen er ongestoord spelen en iedereen is blij. We hebben al nieuwe vriendschappen zien ontstaan op dit gemoedelijk event en dat is natuurlijk waarom wij het doen.

Wie zich op voorhand inschrijft, krijgt gratis een dampende tas koffie of thee, een fris glaasje fruitsap, een smakelijke koffiekoek en het gegeerde Picknick in het Park-dekentje.

Praktisch
Zondag 4 augustus, 10.00-13.00 uur, Picknick in het Sint-Donatuspark (stadspark), Leuven | gratis
Inschrijven kan tot 31 juli via picknickinhetpark@leuven.be met de vermelding van je naam en het aantal personen (volwassenen en kinderen)

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.