Colorafestival – gratis caféconcerten

In het kader van Colorafestival worden ook twee gratis caféconcerten georganiseerd:

Zondag 04 augustus, 21u, café Kaminsky, Schreursvest 1, Heverlee: Nello Novella (Mozambique, België) afrobeat, jazz, funk

Nello Novella speelt originele songs die een wereldmix zijn van zijn muzikale wortels uit Mozambique en allerlei soorten westerse invloeden. Zijn ritmes, melodieën en harmonieën gaan terug op jazz, funk, afrobeat en rock, die hij samenvoegt tot authentieke fusion composities. De songs bestaan uit melodische lijnen, interessante ritmes, breaks en verrassende beatvariaties. Zijn zijdeachtige stem, waarmee hij moeiteloos van hoog naar laag gaat, vertoont een sterke muzikaliteit en energie waarmee hij karakteristieke geluiden van de natuur en het dagelijkse leven brengt. Een concert met Nelson is altijd een charismatische en aantrekkelijke performance, die aanzet tot dansen.

Line-up: Nello Novella (zang, gitaar), Marco Noschese (bas), Teo Croux (keybord), Marijn Clijsters (drum)

Woensdag 7 augustus, 21u, café Libertad, Muntstraat 28-30, Leuven: The Ghent Folk Violin Project (België) folk, world, jazz

The Ghent Folk Violin Project is een nieuw project o.l.v. Wouter Vandenabeele (Ambrozijn, Olla Vogala). Het brengt een mengeling van folk, klassiek, wereldmuziek en jazz, waarin de viool een belangrijke rol speelt. Met drie jonge fantastische violisten: Lotte met een mooie klassieke sound, Naomi met een sterke folkswing en de jazzervaring van Anouk. Muziek die begint in de Europese traditie, maar vermengd wordt met nieuwe composities geïnspireerd door veel stijlen van J. Zorn over Ph. Glass tot Afrikaans en Bach… Ondersteund door het gitaarspel van Jeroen en de prachtige stem van Hanne.

Line-up: Wouter Vandenabeele (viool), Jeroen Knapen (gitaar), Lotte Remmen (viool), Anouk Sanczuk (viool), Naomi Vercauteren (viool), Hanneke Oosterlijnck (zang)

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.