Graffitikunstenaars frissen studentenresidentie op

Op 27 en 28 juli namen graffitikunstenaars uit binnen- en buitenland de muren van studentenresidentie Camilo Torres onder handen.

Studentenresidentie Camilo Torres krijgt vaak bezoek van ongewenste graffitispuiters. Ze laten er tags en boodschappen achter die de betonnen muren van het gebouw ontsieren. Eerder dan deze boodschappen te verwijderen, koos KU Leuven ervoor om de muren te laten overschilderen door graffitikunstenaars.

Het project, dat de naam ‘Concrete’ mee kreeg, werd opgezet door ‘Happy Campers’, een groepje geëngageerde jongeren uit Leuven in samenwerking met KU Leuven en Jeugdcentrum Vleugel F. ‘Happy Campers’ nodigde graffitikunstenaars uit binnen- en buitenland uit om ideeën en ontwerpen voor de muren van Camilo Torres in te zenden. De leukste en origineelste ontwerpen kregen vorig weekend een plaatsje op de muren van de studentenresidentie.

De graffitikunstenaars werkten het hele weekend goed door en op zondagnamiddag werd het resultaat gevierd met een BBQ en live muziek voor de hele buurt.

Een timelaps van een werk van één van de graffitikunstenaars SIR 5, daterend van april 2012:

Meer info over het project op http://happycampersconcrete.tumblr.com/>

De resultaten vallen te bewonderen op flickr:

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.