De stad Leuven verkleint de digitale kloof

De stad Leuven heeft een nieuw initiatief genomen om haar steentje bij te dragen aan het verkleinen van de digitale kloof. Op dinsdag 30 juli om 14.00 uur huldigde het stadsbestuur en het team buurtwerk de nieuwe computerhoeken in de buurtcentra in.

In de buurtcentra worden jaarlijks computercursussen georganiseerd in samenwerking met CBE Open School. Deelnemers kunnen er oefenen en hun huiswerk maken. Ze hebben er toegang tot het internet. De openbare computerruimtes hebben als bijkomend voordeel dat bezoekers elkaar kunnen helpen en van elkaar kunnen leren.

De stadsdiensten ontwierpen en maakten twee nieuwe computermeubels voor de buurtcentra Sint-Maartensdal en De Mannenstraat. Er is in elk meubel plaats voor vier computers. Voor de aankoop en het onderhoud van de computers is er een samenwerking met vzw Link In de Kabel. In elk buurcentrum is er ook een iPad. Tablets zijn de toekomst. Het is belangrijk om het doelpubliek van de buurtcentra ook hiermee vertrouwd te maken.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.