Marktrock Leuven 2013

En de Leuvense festivalzomer is nog altijd niet gedaan. Volgend weekend is het de beurt aan de 31ste editie van Marktrock om de Leuvense pleinen te veroveren.

Marktrock 2013 belooft enkele nieuwigheden. “We pakken voor het eerst uit met een tweedehands muziekmarkt op het Hogeschoolplein“, legt Pieter Marnef, Live Entertainment verantwoordelijke Marktrock, uit. “Een soort brocanterie eigenlijk, waar je terecht kan om bijvoorbeeld elpees, cd’s, T-shirts of oude instrumenten te kopen of te verkopen. Ook het standendorp op de Vismarkt is nieuw. Alle lokale vzw’s kunnen er een stand innemen. Om iets te verkopen, aan ledenverwerving te doen, of een eigen optreden te organiseren. Daarvoor stellen we zelfs een podium ter beschikking. Het is vooral onze bedoeling om een echt dorpsgevoel te creëren op de Vismarkt.” Het grote podium van de Vismarkt verhuist dit jaar naar de Grote Markt. “We besloten die Grote Markt mee op te nemen in ons programma, omdat we gaan samenwerken met de Meyboomplanting: die vindt ook op 9 augustus plaats op het plein. Het dj-podium dat tot vorig jaar op de Grote Markt stond, verhuist nu naar het Mathieu de Layensplein.

Afterparty’s
Ook nieuw zijn de afterparty’s in vijf clubs (Rumba, Club Montreal, The Social Club, MusiCafé en De Blauwe Kater) en ‘Marktrock TV’. “We maken zelf allerlei rubriekjes, in de stijl van Man Bijt Hond, om Marktrock 2013 aan te kondigen. Die worden uitgezonden via ROBtv en onze website www.marktrock.com“, vervolgt Pieter Marnef.

Alle info vind je op www.marktrock.com/leuven.

de Zomer van Marktrock from LIVE Entertainment on Vimeo.

Freaky Age over de Muziekmarkt:

MUZIEKMARKT FREAKY AGE from LIVE Entertainment on Vimeo.

Nog een tip van de Marktrock Flik:

Marktrock Flik – Tip 4 from LIVE Entertainment on Vimeo.

Hopelijk blijft het mooie weer nog even aanhouden!

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.