Zesde editie Picknick in het Park lokt 1000 bezoekers

Afgelopen zondagochtend vond de zesde editie plaats van het gesmaakte Picknick in het Park. Om en bij de 1000 mensen, al dan niet verkleed als ‘wild beest’ – want dat was het thema – smulden van zelf klaargemaakt lekkers in de sfeervolle setting van het Leuvense stadspark.

IMG_3565

IMG_3553

IMG_3560

IMG_3580

IMG_3567

Onder een stralende zon genoten tal van vriendengroepjes en families van een heerlijke brunch. Her en der moest een fles champagne er aan geloven en ook de mandjes en frigoboxen waren gevuld met gerechtjes een kookboek waardig. “Dat is niet zo verbazingwekkend,” lacht schepen van cultuur Denise Vandevoort, “de picknick is immers een initiatief van stadskok Jeroen Meus die na al die tijd nog steeds voor de recepten zorgt. Iedereen is natuurlijk vrij om mee te brengen wat hij wil, maar voor de creatiefste en lekkerste gerechten is er een prijs aan verbonden. Als ernstig jurylid, ga ik rond en snuister ik in de manden. Ik proefde zo onder meer een zalig zelfgebakken broodje en een smakelijke quinoasalade.” De eerste prijs, een luxueuze picknickmand, werd gewonnen door een dame die een hoogst originele aardbeiencocktail bereid had, een gezin dat het thema wilde beesten doorgetrokken had tot in de eigen pistoletjes en een gezelschap dat echt alles helemaal zelf bereid had, tot de verfrissende drankjes toe. “Wie gewoon komt voor de gezelligheid is ook altijd welkom. De koffiekoeken die we gratis weggeven aan al wie ingeschreven is, zijn altijd op. We vinden het fijn om te zien dat ook mensen die elkaar niet kennen, banden smeden,” vervolgt de schepen. Dat is meteen ook het opzet van dit initiatief: ruimte creëren waarop mensen tijd maken voor ontmoeting. De jongste bezoeker van deze zesde editie was overigens net 6 dagen oud en kreeg meteen ook een Picknickdekentje cadeau.

Kinderen zijn dan ook graag geziene gasten op dit familie-evenement. “Het thema van dit jaar was een geweldige bron van inspiratie,” voegt Kathy Gilis, coördinator van de Picnick toe. “Leeuwen, tijgers, giraffen… een hele zoo passeerde de revue tot zelfs een kaketoe toe. Elk kind kreeg een beestig fluitje, voor de leukst verkleedde gastjes was er een skippybal (foto).” Ook de grimestand en de Pop-Up Bib deden het goed. De Pop-Up Bib is een initiatief van de Bib Leuven. “De Pop-Up Bib is een volledig uitgeruste bibliotheek met leuke boeken, strips, wat tijdschriften en een uitleensysteem. Wie wil kan ter plekke lid worden, maar ook gewoon je neervleien in het gras en een boekje lezen behoort tot de opties,” aldus nog Ilse Depré van de Bib Leuven.

Klik hier voor meer foto’s

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.