CM zorgt voor gratis oordopjes op Marktrock

Vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 augustus staat CM weer paraat om de festivalgangers op Marktrock te voorzien van oordopjes. Anders dan de vorige jaren, is dat de oordopjes nu volledig gratis te verkrijgen zijn. De CM-oordopjes geven een dempingkwaliteit van 15 decibel. Je vindt de stand met oordopjes terug op de hoek van de Brusselsestraat en de Grote Markt.

Ieder jaar lopen 20.000 jongeren geluidsschade op. Zowel het volume als de duur van de blootstelling kunnen het gehoor aantasten. Deze gehoorschade is bovendien niet te herstellen. Daarom zijn festivalorganisatoren vanaf 2013 verplicht om aan festivalgangers gratis oordopjes aan te bieden bij een geluidsproductie tussen 95 en 100 decibel. CM treedt de organisatoren daarin graag tegemoet, omdat gehoorbescherming een prioriteit is voor het ziekenfonds.

Naast de gratis oordopjes voorziet CM ook hoofdtelefoons als gehoorbescherming voor de allerkleinsten. Deze kun je bekomen voor een waarborgsom 20 euro. Zo zijn ook zij verzekerd van gehoorvriendelijk plezier op Marktrock.

Tot slot is er nog de CM-animatiestand in de Naamsestraat. Daar staat het ‘broekhangspel’ en zijn er leuke gadgets te winnen. Dit jaar kun je kiezen voor de CM-opblaasgitaar of de CM-bekerhouder.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.