Green Urban Jazz festival – tweede editie

De ‘groene arena’ van het Provinciaal Domein in Kessel-Lo is op 10 augustus de ‘place to be’ voor liefhebbers van jazz, soul, funk, hiphop, en elektronica, tijdens de tweede editie van Green Urban Jazz (GUZZ).

GUZZ biedt – net als vorige zomer – een programma van jonge, beloftevolle jazzmuzikanten, die erin slagen om het oude en stoffige imago van jazz af te schudden en een boeiende crossover tussen jazz, soul, funk, hiphop en elektronica op het podium brengen. Naast de live optredens en de dj-sets, staan er dit jaar ook heel wat andere activiteiten op het programma van GUZZ. Zo is er de ‘Leuven BKing’, de traditionele 1on1 battle die op zoek gaat naar de beste Leuvense B-boy van het moment!

Deze competitie wordt georganiseerd door vzw Straatrijk, en dat is niet de enige partner waar GUZZ deze zomer mee samenwerkt. Happy Campers en Killerbee zorgen voor workshops en performances rond street art. Vergaap je aan hun creativiteit tijdens de performances, maak je eigen T-shirts tijdens de ‘stencil-on-textiel’ workshop of leef je uit tijdens de ‘Posca-stage’. Urban Woorden brengt met Frown-I-Brown en Slam Poets Elli&Islasoul een streepje poëzie in ware streetstyle.

Kortom, wie zin heeft om tijdens Marktrock het drukke stadscentrum van Leuven te ontvluchten en zich onder te dompelen in een wereld van street art, urban- en jazzmuziek is bij GUZZ aan het juiste adres vanaf 11u30.

GUZZ gaat van start met de 1on1 breakdance battles van Leuven B-King. Het eerste concert staat gepland om 14u30 met een live set van Seiren. Verder kan je genieten van het jonge Leuvense talent Roselien, die met haar trio een heel eigen interpretatie van jazz brengt. Pure genialiteit vinden we bij Pomrad. Met zijn ‘one man band’ brengt hij een stevige portie ‘electric funk jazz’. Hij slaagt er zelfs in de ‘keytar’ weer hip te maken. De concertreeks eindigt met de ervaren rotten van Moon Express. Onder de deskundige leiding van Hugo Bogaerts zullen ze het publiek doen wegdromen naar de hoogdagen van Wizards of Ooze. Heel de dag door zorgt Tangram Records met hun DJ’s voor de juiste sfeer om tenslotte de avond te laten eindigen in een kort maar krachtig feestje met Moodprint.

GUZZ brengt het beste van de ‘urban life style’ voor één dag naar de groene oase van het provinciaal domein.

Meer info op www.guzz.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.