Krijgen holebi’s in Leuven te maken met homofoob geweld?

In Leuven waren er 25 meldingen van geweld tegen holebi’s op een jaar tijd. Dit blijkt uit de eerste gegevens van de Bashing App die vorig jaar werd gelanceerd. Wie zich openlijk durft te outen als holebi wordt nog al te vaak het slachtoffer van verbaal en zelfs fysiek geweld. De Bashing app geeft een eerste, maar zeker geen volledig beeld.

Daarom lanceerde het Steunpunt Gelijkekansenbeleid in samenwerking met UGent een grootschalig onderzoek naar homofoob geweld in Vlaanderen. Is Leuven écht zo onveilig voor holebi’s? Dat kunnen de onderzoekers enkel te weten komen als genoeg holebi’s in Leuven de enquête invullen. Bij deze een warme oproep om dit te doen.

De enquête vind je op www.holebigeweld.be en loopt nog tot en met 30 september.

Meer info op www.facebook.com/GeweldHolebi en www.twitter.com/holebigeweld.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.