Gratis wandeling met gids over het Jaartallenleven in Leuven

Op woensdag 14 augustus 2013 om 19:00, 19:15 en 19:30 en op zondag 18 augustus 2013 om 10:30 kan je deelnemen aan een wandeling met Leuvense gidsen over het Jaartallenleven in Leuven. De wandeling is gratis en je hoeft niet op voorhand te reserveren. De wandelingen vertrekken telkens aan het Stadhuis op de Oude Markt in Leuven.

Het Jaartallenleven in Leuven is uniek in Europa. In november 2012 kreeg het Jaartallenleven zelfs het UNESCO certificaat voor immaterieel erfgoed. Tijdens deze wandeling krijg je uitleg over Abraham, Fonske, Kamerood Sestig en het ontstaan van de ‘Mannen van het Jaar’. Men legt uit waar en wanneer de eerste vriendenkring werd gesticht en hoe deze traditie evolueerde. Ook geven de gidsen informatie over de jaartallen tijdens de wereldoorlogen en over de jaarlijkse oprichting van een nieuwe vriendenkring.

Meer informatie is beschikbaar op de website van de Leuvense gidsenbond.

De uitreiking van het UNESCO werelderfgoed certificaat:
Minister van Cultuur overhandigt Unescocertificaat aan Leuvense Jaartallen

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.