Meyboomplanting 2013 – impressie

Gisteren plantten de mannen van 1969 voor de 40ste keer de Leuvense Meyboom. Even zag het ernaar uit dat het weer roet in het eten zou strooien. Maar de hemel klaarde net op tijd op om de stoet droog te laten starten. De Meyboom, die maar liefst veertig centimeter hoger zou zijn dan die van vorig jaar, werd met de nodige luister gevierd met volksdans, fanfaremuziek en vendelgezwaai. De Meyboom kreeg voor deze jubileumeditie een mooi rood-wit jasje aangemeten door de dames van Urban Stitches and Words. En natuurlijk mochten de drie Leuvense reuzen De Fiere Margriet, Kobe Koeieschieter en Jan Van den Graetmolen niet op het appel ontbreken.

Talrijke nieuwsgierigen waren naar de Grote Markt gekomen om dit unieke spektakel mee te maken en ik veronderstel dat er gisterenavond nog menig glas geheven is op de Leuvense Meyboom, de enige ├ęchte!

Meyboomplanting 2013

Meyboomplanting 2013

Meyboomplanting 2013

Meyboomplanting 2013

Meyboomplanting 2013

Meyboomplanting 2013

Meyboomplanting 2013

Meyboomplanting 2013

Meyboomplanting 2013

Meyboomplanting 2013

Meyboomplanting 2013

Meyboomplanting 2013

Meer foto’s op flickr.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.