Wovenhand – M-idzomer 2013

De afsluiter van het hoofdpodium van Midzomer 2013 was Wovenhand, de neo-folk band van David Eugene Edwards (Eugene voor de vrienden), de ex-frontman van 16 horsepower. Afgaand op de teksten die de domineezoon schrijft, en de psalmen die hij dagelijks op zijn facebookpagina post zouden wij Europeanen een prekerige avond verwachten, maar niets daarvan. Een strakke set, een groep die er zin in had en een frontman wiens bezwerende danspassen, en zijn door de microfoon vervormde stem de tuin van M mee door zijn universum sleurde.

M-idzomer - 4 augustus 2013

Het was duidelijk dat er toch een heel pak mensen voor Wovenhand naar deze laatste M-idzomerdag was gekomen, over een iets hogere leeftijd durf ik het niet te hebben, maar tijdens het optreden werd er tot minstens halverwege de tuin goed meebewogen en gedanst. Zou zijn succesvolle passage vorig jaar in 30CC daar voor iets tussen zitten?

Spijtig genoeg hield de groep wel bijzonder goed rekening met de uurregeling, want na twee bisnummers was het optreden om tien voor elf bijzonder plots voorbij. De hoop op meer bisnummers werd snel de kop ingedrukt door de podiumlichten die aanfloepten en enkele praktische mededelingen van de organisatie. Een te abrupt einde van een steengoed optreden.

M-idzomer - 4 augustus 2013

Foto’s door Carolien Coenen

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.