Cie Woest – Leaving Normal – M-idzomer 2013

Dagelijks ontmoeten we tientallen mensen. We lopen ze voorbij. We kijken ze onbewust in de ogen. We kussen ze, we omhelzen ze, we denken aan ze. Door de jaren heen dezelfde handelingen.

Kan het ook anders? Wat als we het vervormen? Wat als je dagdagelijkse situaties isoleert en uitvergroot? Verstilt? Verschuift? Verlengt? Het puur fysieke van een ontmoeting tussen lichamen. Het abstracte van het verhalende. Is het nog herkenbaar? Leesbaar? Wat hou je over? Hoe evolueert het?

Cie Woest verwoordt dit door te werken met enkel lichamen, energie en afstanden tot het publiek en elkaar. Met verstilling en versnellingen. Met een nadruk op de fysieke vertaling van het thema ontmoeting en omhelzing tussen mensen.

Wat deze voorstelling zo bijzonder maakte, is dat deze optimaal gebruik maakte van de beschikbare ruimte in M. Het publiek stond op de glazen brug tussen het oude en het nieuwe gedeelte van M en liet zich betoveren door Cie Woest. Een busje dat schijnbaar panne had, twee dansers die plotseling tussen het publiek elkaar begonnen te omhelzen, de wetten van de zwaartekracht die schijnbaar getart werden en de aantrekkingskracht tussen mensen die erg lijfelijk werd geportretteerd. Een deel van de voorstelling speelde zich recht onder onze voeten af, wat een heel bijzonder perspectief opleverde.

Topvoorstelling!

M-dizomer - 3 augustus 2013

M-dizomer - 3 augustus 2013

M-dizomer - 3 augustus 2013

M-dizomer - 3 augustus 2013

Bookmark and Share

Er zijn 3 reacties op “Cie Woest – Leaving Normal – M-idzomer 2013”

Cie Woest
(on augustus 13th, 2013 at 12:27)

Hej!

Dankjewel voor deze mooie recensie! Het was voor ons ook een zeer prettige ervaring in het museum!

Hartelijke groetjes van Woest,
Manon Avermaete & Paulien Truijen

 
Cie Woest
(on januari 6th, 2014 at 15:23)

Dag Carolien!

Ik hoop dat je dit leest… Zou je contact met ons kunnen opnemen? Wij zouden graag, indien jij deze nog bezit, je videobeelden over nemen van ons optreden tijdens M-idzomer…. We hopen van je te horen!

Vele groeten, Paulien

 
Cie Woest
(on januari 6th, 2014 at 15:24)

oh de email staat er niet bij zie ik: je kan een reactie sturen naar: info@ciewoest.com