MEOW 004: A CAT SLEEVE EXHIBITION – M-idzomer 2013

Kurt Overbergh, artistiek directeur van de Brusselse Ancienne Belgique, is de bezieler achter MEOW 004: A CAT SLEEVE EXHIBITION. Deze tentoonstelling van om en bij de 250 platenhoezen met poezen op de cover toonde een selectie uit de grootste Europese poezenhoezencollectie.

Bij het exposeren werden nauwgezet de regels gevolgd van MEOW: A MANIFESTO FOR THE EXHIBITION OF CAT SLEEVES, het door Overbergh geschreven manifest van regels waaraan platenhoezen moeten voldoen voor ze recht hebben om in de collectie/expo te belanden.

Deze charmante kleine tentoonstelling kon me zeer bekoren. Nooit geweten dat zoveel muzikanten katten op hun platenhoezen gebruikten. De hoezen waren onderverdeeld in verschillende categorieën. Sommige hoezen waren echte kunstwerkjes, andere waren erotisch getint, surrealistisch of parodieën op bestaande hoezen, nog andere waren gewoon aartslelijk. Artieste Ladyhawke bijvoorbeeld gebruikt poezen als weerkerend motief op haar hoezen. Mijn persoonlijke voorkeur ging uit naar de categorie: vrouwen met poezen. ;-)

Na de tentoonstelling pikte ik nog de Q&A met Kurt Overbergh & Katherine Mengardon mee. Katherine had zeer toepasselijk een witte trui met zwarte poezen op aangetrokken en vertelde hoe ze een rolletje kreeg in een videoclip van Nick Cave, tevens poezenliefhebber. Tijdens het gesprek werd ook dieper ingegaan op het werk van schizofrene kattentekenaar Louis Wain, met zijn voorliefde voor antropomorfe katten.

Uiterst charmant gesprek over een onderwerp waarvan ik me voordien niet realiseerde hoe boeiend en veelzijdig dit wel niet is.

M-dizomer - 3 augustus 2013

M-dizomer - 3 augustus 2013

M-dizomer - 3 augustus 2013

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.