Bistro Sud

Goed verstopt op het einde van de Parijsstraat kan je bistro Sud vinden. Het is er smal maar gezellig en in de zomer zetten ze de ramen wagenwijd open zodat je toch een beetje terrasgevoel hebt. Je kan de link met Frankrijk niet missen. De inrichting en menu ruiken naar la douce France. De drankenkaart bevat enkele Franse klassiekers en door de foto’s van onder andere Louis de Funès zou je even kunnen denken dat je in een Parijse bistro bent terecht gekomen.

Na een vriendelijke ontvangst en een goede uitleg van de suggesties konden we onze bestelling plaatsen. Ondertussen kwam de chef even langs met de prachtige tonijnfilet en reuzengamba’s (suggesties), om het kiezen nog wat moeilijker te maken. Uiteindelijke viel ons oog op de schotel met Franse charcuterie, magret de canard en een zalmfilet met honingsaus en lavendel.

Het brood bij de charcuterieschotel was erg lekker en het duurde niet lang voordat ook onze hoofdgerechten op tafel stonden. Mijn eend was erg sappig, de sinaasappelsaus was net goed en de bijhorende kroketjes zeer lekker. De zalm was perfect gegaard en de combinatie met lavendel en honing erg geslaagd. Een dessertje kon de weegschaal niet meer aan, maar na deze geslaagde avond zullen we zeker nog eens terugkeren naar Bistro Sud.

Praktisch
Bistro Sud
Parijsstraat 84, 3000 Leuven
0470 09 87 55
Bistro Sud op Facebook

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Bistro Sud”

Phille O.
(on augustus 17th, 2013 at 15:45)

Ziet er goed uit … heb het net op onze “ToDo” lijst gezet :)

 
Hubert Nijs
(on juli 18th, 2014 at 14:15)

De traagste service ooit ( 3 uur wachten op een eenvoudig gerecht) en compleet overprijst.