Leuven: markten, kermis en trammelant

De laatste gratis zomerwandeling van de Koninklijke Leuvense Gidsenbond vindt plaats op woensdag 21 augustus en zondag 25 augustus. Op woensdag 21 augustus staan er Leuvense gidsen klaar om 19u,19.15u en 19.30u voor een boeiende tocht van zowat twee uur.

Jong en oud trekken jaarlijks op de eerste maandag van september naar Leuven kermis: de molens draaien, de kermisattracties trachten de centen binnen te rijven. Op St.-Jacob worden de beesten verhandeld. Buiten deze kermis kende Leuven heel wat andere feesten en kermissen. Om nog maar van de markten te zwijgen: schapenmarkt, pottekesmarkt, patattenmarkt, enz.

Tijdens deze zomerwandeling worden de deelnemers ingewijd in de Leuvense markten en het kermisplezier.

Afspraak aan het Stadhuis op de Grote Markt.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.