Nu zondag 25 augustus Leuven autovrij!

Niet vergeten! Komende zondag 25 organiseert de stad i.s.m. Netwerk Duurzaam Leuven en Mobiel21 de vijfde editie van Leuven autovrij. Tussen 9 en 19 uur wordt het centrum van de stad (het gebied binnen de ring) afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Op het programma staan vanaf 10.00 uur meer dan 60 activiteiten. Van je fiets pimpen en een ijsbakfiets, tot het uittesten van elektrische (bak)fietsen, een behendigheidsparcours, verschillende dans- en muziekoptredens en een stadswandeling naar verborgen groen erfgoed in onze Dijlestad. Op verschillende plaatsen kan je een fietstaxi nemen die je gratis doorheen de stad vervoert en er vinden verschillende workshops plaats: van street art en breien tot skateboarden en zelfverdediging. Proef van Brabantse bieren en wees welkom op de buurtfeesten die zondag doorgaan in de stad. Tik een tweedehandsfiets op de kop en laat je fiets nakijken en graveren. Je kan ook dit jaar weer gratis een bezoek brengen aan museum M. Haal daarvoor een polsbandje bij één van de vele infopunten in de stad.

De lijst met activiteiten is schier eindeloos, maar de tweedehands fietsenmarkt verdient een speciale vermelding. Nu maar duimen voor een zalig zomerzonnetje!

Wie weet lopen of fietsen we mekaar zondag wel ergens tegen het lijf?

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.