Allfin investeert 65 miljoen in grootschalig bouwproject

Projectontwikkelaar Allfin investeert maar liefst 65 miljoen euro in een bouwproject op de site tussen de Vesalius-, Tiense- en Brabançonnestraat. De totale oppervlakte van de site bedraagt 6.800 vierkante meter in hartje Leuven. Het project omvat verspreid over zes bouwblokken een auditorium met 700 plaatsen, 2 filmzalen (met 72 en 150 plaatsen), 68 appartementen, 60 studentenkoten, diverse winkelruimtes, een parking voor 179 wagens en 297 fietsen en een binnenplein.

Het auditorium zal door de KU Leuven en Groep T gebruikt worden. Met dit project komen ook de langverwachte nieuwe filmzalen er. Cinema Zed zal instaan voor de exploitatie van de filmzalen en de bijhorende bar. Wat de handelszaken betreft, zijn naast een supermarkt vooral kleine, buurtgerichte zaken voorzien. Van de 68 appartementen zullen er 6 sociale zijn die beheerd worden door de vzw SPIT. De koten zijn alleen bestemd voor studenten van Groep T.

In de Tiensestraat zullen 7 panden, die op de Inventaris van het Bouwkundig Erfgoed staan, behouden worden. Het gaat onder meer om twee 17de eeuwse en één 18de eeuwse woning. Deze woningen zullen zoveel mogelijk in hun oorspronkelijke staat hersteld worden. Een tiental andere panden, waaronder ook enkele die op de inventaris stonden, zullen worden afgebroken en vervangen door nieuwbouw.

Het inrichtingsplan waarover de projectontwikkelaar en de stad Leuven overeenstemming bereikten, zal volgende week aan de gemeenteraad worden voorgelegd. Het is de bedoeling om de werken in januari 2016 af te ronden.

De Leven in Leuven redactie is alvast verheugd te vernemen dat er eindelijk werk gemaakt wordt van deze stadskanker. Zonde dat in het centrum van Leuven, op zo’n toplocatie leegstaande gebouwen staan te verkrotten. Wij kijken ook uit naar de nieuwe cinemazalen, want het Leuvense filmaanbod is de laatste jaren door het dichtgaan van de Studio’s erg verschraald.

Wat denken jullie van dit nieuwe ambitieuze project?

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Allfin investeert 65 miljoen in grootschalig bouwproject”

Guy Dierick
(on september 21st, 2015 at 15:31)

We tellen de dagen af. Onze hoop ligt op eind september 2016, tegen de volgende braderie, Tiense om te Zien. Dit zal deze wijk een extra boost geven, zonder twijfel.