Brasserie 500

Na een dag spelen en waterfietsen in het zonovergoten provinciedomein van Kessel-Lo hadden mijn gezelschap en ik een gezonde honger ontwikkeld. Omdat we in totaal met acht personen waren (vier volwassenen en vier kinderen) had ik op voorhand een tafel op het terras gereserveerd. En dat bleek een goed idee: bij aankomst waren bijna alle tafels op het enorme terras van Brasserie 500 in Heverlee bezet of gereserveerd. Kan ook moeilijk anders op zo’n schitterende zomeravond.

Ik koos voor Brasserie 500, omdat dit restaurant een grote parking heeft en er een speeltuin is voor de kinderen. Vier kinderen tussen drie en acht jaar, die blijven niet lang braaf op hun stoel aan tafel zitten. ;-) Brasserie 500 is gelegen aan de drukke Naamsesteenweg, vlakbij Heverleebos. Maar daar merk je niets van als je op het overdekte terras zit. Een heel gezellige plek om na een wandeling in het bos iets te gaan eten of drinken.

Brasserie 500 biedt plaats aan 145 personen binnen en 200 personen op het terras. Om al dit volk te kunnen bedienen, moet er natuurlijk veel personeel werken. De bediening is dan ook zeer goed georganiseerd, je hebt mensen die enkel het eten of de drank rondbrengen en andere bij wie je kan bestellen. Wij werden, ondanks de grote drukte, snel naar onze tafel gebracht en de bediening was erg vriendelijk. Op de menukaart vind je de klassieke brasseriegerechten en ook een achttal kindergerechten.

Ik moest me niet lang over de menukaart buigen om mijn keuze te maken: mosselen witte wijn. Uiteraard vergezeld van een glaasje huiswijn, die zeer lekker was. Niet veel later werden de dampende mosselen geserveerd in een mosselpot. De klassiekers doen het altijd goed bij mij! Mijn vriend zijn entrecôte was saignant, zoals gevraagd en lekker mals. Ook de zalm zag er lekker uit, al mocht er misschien wat meer garnituur bij zijn. De kinderen waren ook erg tevreden met hun gerechten. De frietjes werden met smaak verorberd en de borden mooi leeggegeten om zo snel mogelijk opnieuw te kunnen spelen.

Ik was niet de enige persoon op het terras die graag mosselen at, want het personeel kwam regelmatig rond met grote witte emmers om de lege schelpen op te halen. Erg knap dat Brasserie 500 erin slaagde om zo’n groot terras vlot van eten te voorzien.

We hadden nog een plekje voor een dessert en ik ging voor de crème brulée. Het laagje gebrande bruine suiker was op sommige plaatsen net iets te dik, maar verder was het erg lekker! Ook de kinderen waren erg blij met hun schatkistjes met ijs erin. Alleen maar tevreden gezichten aan tafel. ;-)

Dit fijne avondje uit kostte ons in totaal 168,90 euro voor vier volwassenen en vier kinderen, dranken inbegrepen. Een zeer democratische prijs voor een gezellige avond.

Praktisch
Naamsesteenweg 500, 3001 Heverlee
016 41 37 04
http://www.brasserie500.be
info@brasserie500.be

Onze keuze
Hoofdgerechten:
Mosselen in witte wijn
Mosselen pikant
Gegrilde zalmfilet met Provençale
Entrecôte met kruidenboter
Drie Curryworsten met frietjes
Kinder Videke met frietjes

Desserts:
Schatkistijsjes voor de kinderen
Crème Brulée
Coupe vanille
Chocomousse

Bookmark and Share

Er zijn 3 reacties op “Brasserie 500”

Kat
(on augustus 27th, 2013 at 13:48)

Dat is iets wat me ook opgevallen was bij Brasserie 500, de snelheid van de bediening voor zo’n grote zaak te zijn (en het eten was ook lekker :-))

 
Brasserie 500 « Leven in Leuven
(on augustus 23rd, 2014 at 17:02)

[…] Exact één jaar geleden werd Brasserie 500 bezocht door Carolien met een gezelschap van acht personen. Haar besluit was toen: ideale eetgelegenheid om met een groep(je) naartoe te gaan omwille van de vlugge, professionele en keurige bediening en het lekkere eten aan redelijke prijzen, in een gemoedelijke omgeving. […]

 
Brasserie 500 « Leven in Leuven
(on juni 1st, 2015 at 11:24)

[…] 500, ik heb het al eerder gezegd, blijft gewoon een ideale plek om af te spreken met vrienden met kinderen. De speeltuin en het […]