Herbeleef bij Voltaire de glorie van de “Belle Epoque”

Sterrenchef Ludo Tubeé van toprestaurant Belle Epoque en Gunther Gielen, manager van restaurant Voltaire delen een lange en succesvolle culinaire geschiedenis. Een samenwerking die Leuven destijds op de gastronomische kaart zette. Het stopzetten van restaurant Belle Epoque liet een grote leemte na. Daarom slaan beide vrienden de handen nog eens in elkaar om in restaurant Voltaire enkele toprecepten uit hun gloriejaren op het menu te zetten. Een smaakvol idee voor een aantrekkelijke einde zomeractie.

Meer dan meester en leerling
Het gebeurt niet zo vaak dat een sterrenchef zijn recepten prijsgeeft maar de jarenlange samenwerking tussen chef Ludo Tubeé en zijn toenmalige rechterhand Gunther Gielen was meer dan die van een een ‘meester-leerling’. In de drukte achter de fornuizen ontstond er een hechte vriendschap die tot vandaag levendig blijft. Dat blijkt uit hun plannen om nog voor één keer enkele topmenu’s op tafel te toveren.

Klasse in een ander jasje
De topgerechten van restaurant Belle Epoque kunnen niet zomaar onveranderd op de kaart gezet worden. Noblesse oblige. Ludo Tubeé zelf, samen met vroegere poulain Gunther Gielen en Voltaire-chef Ronny Desiron pasten in overleg de gerechten aan tot suggesties die vandaag haalbaar en betaalbaar zijn. Maar de ideeën en de finesses verraden onmiskenbaar de hand van de meester. De uitvoering ervan ligt in de vaardige handen van chef Ronny Desiron die vandaag de keuken van Voltaire dirigeert.

Het unieke concept wordt vanaf 3 september tot 16 oktober opgediend in restaurant Voltaire. Een buitenkansje voor alle Leuvense lekkerbekken.

Als jullie in deze periode in de Voltaire gaan eten, laat ons dan zeker weten wat jullie ervan vonden!

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.