Pop-Up bar en brasserie De Hoorn

Een nieuwe hippe plek om iets te eten of te drinken in Leuven, die moesten we zo snel mogelijk gaan verkennen! Dus belde ik vrijdagavond om te informeren of er nog een plekje vrij was voor twee personen om acht uur. En jawel, we hadden geluk!

Ik was al eens in de ruimte op de eerste verdieping geweest waar het nieuwe restaurant zich bevindt, toen deze nog leeg stond. Die ruimte is prachtig op zichzelf: met grote glazen ruiten van de grond tot het (heel hoge) plafond en een mooi uitzicht op het pas aangelegde tijdelijke park in de Sluisstraat. De aankleding van het Spit (mét buffetpiano) en de prachtige tafels in recuperatiehout van Rawcreations was zeer geslaagd en gaf de ruimte een bijzonder gezellige en warme uitstraling.

Het onthaal was vriendelijk en we werden met een glimlach naar ons tafeltje geleid waar we een uitgebreide uitleg kregen over de menukaart en het concept (wat we niet echt nodig hadden, want we hadden op voorhand al op Facebook gekeken wat er op de kaart stond, maar de jongedame was zo enthousiast dat we het niet over ons hart konden brengen haar te onderbreken).

We startten naar goede gewoonte met bubbels: een glaasje La Jara Prosexxo Brut Organico uit Veneto, Italië. Zeer, zeer lekkere prosecco. Een ideale start voor de maaltijd. Natuurlijk gingen we voor de driegangenmenu, want eerlijk, dertig euro voor drie gangen, dat is een goeie deal.

Onze aperitiefhapjes en glaasje prosecco waren nog niet half of het voorgerecht stond er al. Ik ben een grote voorstander van een vlotte bediening, maar een beetje meer tijd voor het aperitief had zeker gemogen. Ik had gekozen voor de salade met nobashigarnalen in een tempuradeeg. Het tempuradeeg was luchtig, waardoor de smaak van de garnalen niet verloren ging. Het slaatje bij de garnalen bevatte voor mijn smaak te veel pijpajuin. Die heb ik er dan maar uitgevist om te vermijden dat ik de rest van de maaltijd nog enkel ajuin zou proeven. Misschien toch beter voor de vitello tonato gegaan, die mijn vriend erg lekker vond.

Als hoofdgerecht had ik roodbaars met gegrilde groentjes en krieltje. De portie vis was meer dan behoorlijk en de groenten en aardappeltjes zeer lekker. Toch had ik misschien een iets meer verfijnd of meer bijzonder gerecht verwacht voor een restaurant dat slechts twee hoofdgerechten serveert. Enfin, lekker was het wel.

Ook zeer lekker: de witte huiswijn (3,80 euro per glas). Het is duidelijk dat de wijnkaart, samengesteld door NieuweWereldwijnen een absolute meerwaarde vormt voor dit restaurant. Aan de gerechten zelf dient wellicht nog wat gesleuteld, maar hey, deze vrijdag was de eerste dag waarop het restaurant officieel geopend was.

Op de desserts viel weinig aan te merken. De panna cotta was lekker en mijn ijsje met rode vruchten en fruitsla evenzeer.

In totaal kostte dit avondje uit ons 77,60 euro, dranken inbegrepen.

Het is duidelijk dat pop-up restaurant De Hoorn een absolute toplocatie te pakken heeft. Wij van Leven in Leuven hopen alvast dat dit restaurant hier langer dan drie maanden zal blijven en kan uitgroeien tot een vaste waarde.

Zijn jullie al in De Hoorn gaan eten? Wij horen graag wat jullie ervaringen waren!

Praktisch
Sluisstraat 79, 3000 Leuven
0489 38 94 83 (Opgelet! Telefoonnummer werd gecorrigeerd!)
https://www.facebook.com/dehoorn/
info@dehoorn.eu

Onze keuze
Salade met nobashigarnalen
Vitello Tonato
Roodbaars met gegrilde groenten en krieltjes
Osso Bucco en pappardelle
Vanille-ijs met rode vruchten
Pana Cotta

Bookmark and Share

Er zijn 9 reacties op “Pop-Up bar en brasserie De Hoorn”

Leen
(on september 2nd, 2013 at 8:04)

Alleen al omwille van de prachtige locatie wil ik er graag een keer gaan eten. Ik zet het op mijn to eat lijstje!

 
Carolien
(on september 4th, 2013 at 14:05)

Onze excuses, er is een foutje in het telefoonnummer van de Hoorn geslopen. Bij deze is dit rechtgezet. Het correcte telefoonnummer is 0478 94 53 74!

 
Hedwig
(on september 7th, 2013 at 10:36)

Ook wij wilden zo’n kans niet onbenut laten en bezochten het pop-up restaurant in de hoorn.
De locatie is schitterend, het interieur zeer origineel en de bediening uitermate vlot en vriendelijk.
Alleen jammer dat de kwaliteit van het eten dat van een gemiddelde brasserie niet overstijgt. Ons gezelschap ging voor de salade nicoise met carpaccio van tonijn als voorgerecht, stoofvlees met frietjes als hoofdgerecht en een dame blanche om af te sluiten. De gerechten werden een beetje saai gepresenteerd en helaas waren de frietjes die het stoofvlees vergezelden niet goed gebakken. Maar kom, al bij al was het wel lekker.
In verhouding tot de kwaliteit van de gerechten is de prijs ervan erg hoog, maar ik neem aan dat je ook voor de prachtige locatie betaalt. Voor vier personen betaalden wij – met inbegrip van twee flessen wijn en een fles water – 186 euro.
Naar het restaurant zou ik niet onmiddellijk terug gaan, maar een bezoekje aan de bar moet zeker nog eens kunnen.

 
Carolien
(on september 9th, 2013 at 21:40)

Ja, jammer dat het niveau van het eten het niveau van de locatie niet benadert. Maar ik wil het restaurant toch graag een tweede kans geven. In november gaan wij nog eens terug!

 
Sylvie
(on september 21st, 2013 at 21:27)

In het begin vriendelijk, naarmate de avond vorderde helemaal niet meer vriendelijk. Eten was niet lekker, bestelling dessert en drank werd vergeten. Duur voor hetgene je krijgt.. Niet eens gevraagd of het gesmaakt had.’ Ons zien ze zeker niet meer terug.

 
Sylvie
(on september 22nd, 2013 at 13:19)

Veeeeel te veel look in het eten. Heel de nacht niet goed van geweest!!

 
Carolien
(on november 11th, 2013 at 15:15)

Ik ben vorige donderdag opnieuw in de Hoorn gaan eten en het eten was lekkerder dan de vorige keer. Ik nam de Gevulde champignons met courgette en rode biet, de Zwaardvisfilet met tapenade, gekonfijte tomaten en aardappelen in schil met rozemarijn en de Poire belle Hélène. Op geen van de gerechten viel iets aan te merken, vooral de vis was erg lekker.

De bediening, hoewel zeer vriendelijk liet wel een paar steken vallen. We waren met vieren gezeten aan het raam, net achter de grote steunpilaar. De bediening bracht ons wel de menukaart, maar vergat prompt dat wij verscholen zaten achter de betonnen constructie. We moesten dus zelf een tijdje zwaaien om de aandacht te trekken. We kregen wel excuses.

De bediening was zo eerlijk om toe te geven dat ze helemaal niks van wijn kenden (dat mag, maar gewoon zeggen waar de wijn vandaan komt en de druivensoort vermelden, moet toch mogelijk zijn). Dat werd duidelijk toen onze ober zicht vergiste en de wijn die bij de tweede gang hoorde in hetzelfde glas als dat van de eerste gang inschonk. Lapsus uiteraard, maar toch. De wijn was overigens uitstekend, maar we hadden niets anders verwacht.

Verder hadden wij een erg gezellige avond en hoop ik nog steeds dat het concept een vervolg zal kennen…

 
Pop-up bar / restaurant Grand Café in De Hoorn opent opnieuw deze nazomer « Leven in Leuven
(on mei 15th, 2014 at 13:45)

[…] eind augustus 2013 tot eind november 2013 bevatte De Hoorn een pop-up bar / restaurant genaamd Grand Café en nu komt hierop een vervolg: volgens de facebook pagina van De Hoorn zal het Grand Café deze […]

 
Grand Café De Hoorn « Leven in Leuven
(on oktober 23rd, 2014 at 22:49)

[…] vorig jaar in het prachtig gerenoveerde pand van De Hoorn in de Sluisstraat een Pop-up restaurant opende, waren mijn vriend en ik er als de kippen bij om het eerste restaurant in nieuwe stadskern […]