Rode Hond op komst!

Het nieuwe schooljaar is nog maar enkele dagen oud en de Leuvense kinderen in Leuven kijken al uit naar de herfstvakantie. Dan zorgt ‘Rode Hond’ weer vier dagen lang voor een besmettelijk festival in gezinsverpakking. Van zaterdag 26 tot en met dinsdag 29 oktober beleef je tijdens de achtste editie opnieuw het leukste, grappigste, beste … van de (kinder)kunsten.

Het volledige programma werd vandaag gelanceerd en staat netjes gebundeld op de website www.rodehond.be en in de programmabrochure. De favoriete gezinshond doet ook graag enkele bijzondere aanbevelingen:

  • Het festival opent dit jaar met een reuze ‘Openingsfeest’ op de Grote Markt. Met een nieuwe ‘Rode Hond’-song, vele Leuvense muzikanten en het klap-stap-werk van een grote mensenzee. Kom zeker meedoen met deze bijzondere wereldpremière! De song wordt vooraf gelanceerd via de festivalwebsite en ook in een aantal scholen gerepeteerd.
  • Centraal in deze editie staat opnieuw een overdonderend aanbod podiumvoorstellingen. Van de gloednieuwe creatie ‘Glinstering’ op de theaterboot Sola Fide (van en met Machteld en Danny Timmermans en Jenne Decleir), over de Vlaamse première van ‘Wim is weg’ (Het Laagland) en de muzikale improvisaties van Kobe Proesmans en Gerrit Valckenaers (in ‘Aan tafel!’) tot de try-out ‘In de wolken over Poelkapelle’ (van Chantal Acda) of de beresterke lichting jonge circusartiesten in ‘Circus!’ … er is keuze te over.
    Gloednieuw is ook ‘Zie ze doen’ waarbij ‘Rode Hond’ voortaan een podium geeft aan superjong (Leuvens) talent. Voor deze eerste aflevering koppelt het festival de kinderen uit ‘Lot’ van Toneel Heverlee (Euripidesprijs 2013) aan leerlingen van SLAC/Conservatorium.
  • Ook met de familiefilms van Cinema ZED worden alle leeftijden op hun wenken bediend: met onder meer de ontbijtfilm ‘Stap maar op mijn bezemsteel’, de prachtige animatiefilm ‘Manneke Maan’, de derde ‘Knoester’-film en de veelbekroonde Nederlandse film ‘Milo’. Heel bijzonder wordt ook de compilatie met ‘The Best of Internationaal Kortfilmfestival Leuven’ en de succesvolle Indische komedie ‘Chillar Party’ wordt afgesloten met een nagesprek met regisseur Vikas Bahl!
    Leuvens kleurrijkste bioscoop organiseert daarnaast workshops stop-motion animatiefilm en creëert ook de interactieve expo ‘Doe de App’ waarbij je aan de slag kan met een aantal uitzonderlijk mooi vormgegeven apps op iPads.
  • Het festival toont trouwens nog meer boeiende expo’s: topillustrator Tom Schamp stelt in M ‘Fred en de wolk’ tentoon, maakt een gezinskoffer voor de vaste collectie van het museum en geeft de geheimen van zijn kunst prijs in een ‘M-asterclass’. De grootste architecturale monumenten uit de rijke Indische geschiedenis ontdek je in ‘Tempels, forten en paleizen’ (in het kader van ‘Europalia.India’) en in ‘Forest Fruit’ beland je dan weer in de wonderwitte miniatuurwereld van een speciale naaister, Naomi Kerkhove.
  • Naar goede gewoonte kan je ook zelf aan de slag tijdens heel wat workshops, liefst samen met je ouders, grootouders of andere familieleden. Kies bijvoorbeeld voor acrobatische kunsten bij Cirkus in Beweging of in het museum (!),een audiovisuele reportage in ‘Sound Around’ (STUK), een van de fantasievolle familieportretten (Artforum en de Bib) of een erfgoedspeurtocht met smartphone in ‘Van douane tot kunst’ (Mooss) … en dan is er nog een hele zondag ‘OPEK danst’ met ‘Danzas Latinas’ en een echte ‘Thé Dansant’.
  • Heb je meer zin in een avontuurlijke logeerpartij? In ‘Hotel Biz-art’ van 30CC en Koning Kevin beleef je een avond, nacht én ochtend vol verrassingen. Dit familiehotel met hoog ‘Fawlty Towers’-gehalte geeft je een vitaminekuur vol kunst. Inpakken en wegwezen!

Praktisch
Van zaterdag 26 tot en met dinsdag 29 oktober 2013
Voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar
Alle info is vanaf vandaag beschikbaar op www.rodehond.be of in de gratis brochure.
Tickets kosten gemiddeld 5 euro en er is ook veel gratis aanbod!
De voorverkoop start op woensdag 18 september 2013. (Ook als ouder heb je een ticket nodig.)

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.