Canta Luna – een stemmige 30CC seizoensopener

30CC, het cultuurcentrum van Leuven, start het nieuwe seizoen ook dit jaar met een feestelijke productie op een aparte locatie. ‘Canta Luna’, met stadssopraan Noémie Schellens en een pak Leuvense koren, belooft een stemmig evenement te worden in het immer mooie provinciedomein van Kessel-Lo.

Tijdens Canta Luna weerklinken meer dan 200 stemmen in een unieke samenzang. Niet minder dan negen koren laten de lokroep van hun muziek weerklinken.
Het succesvolle Kinderkoor De Orgelpijpjes, Buurtkoor Parcoeur, Solidariteitskoor Caminhando bekend om hun liederen rond verbondenheid, Sin Serio dat schitterde tijdens Amateurama 2013, het gemengd volwassenenkoor Meerdaal Vocaal, Kamerkoor Florilegium, Barbie Shop en het heerlijk amusante koor Ma non Troppo met een voorliefde voor liefdesliederen uit alle windstreken zijn van de partij.

Zij worden vervoegd door VoiXlà, een unieke groep gedreven zangers-muzikanten met een eigenzinnig en gedurfd repertoire. Tel daar dan nog drie uitzonderlijke solisten, waaronder de heldere stem van stadssopraan Noémie Schellens, en enkele professionele instrumentalisten van de unieke fanfare Remork (huisband van het Brusselse muziektheater collectief MET-X) bij en je weet dat dit een unieke avond wordt.

30CC werkt intens samen met stadssopraan Noémie Schellens rond Canta Luna. Om het bonte geheel in goede, artistieke banen te leiden, schakelden ze ook regisseur Vital Schraenen in. Schraenen is een ervaren rot in de theaterwereld en van alle markten thuis: auteur, regisseur, licht- en decorontwerper, vertaler en bewerker. Ook de Brusselse componist en muzikant Olivier Thomas levert een bijdrage met muziekcomposities waarin klanknabootsingen een bijzondere rol spelen.

Noémie Schellens is absoluut opgetogen met de keuze voor het amfitheater in het provinciedomein: “We toveren een mooi plekje natuur om tot een bijzonder sfeervolle, meerstemmige en harmonieuze plek. Het wordt een bijzondere belevenis en een van de orgelpunten van mijn stadssopraanschap. Mijn liefde voor koorrepertoire, prachtige decors en muzikaal avontuur komen immers heerlijk samen in Canta Luna. Ik vind het ook fantastisch om in dit avontuur te kunnen samenwerken met de vele uitstekende koren die Leuven rijk is.

Praktisch
Canta Luna
op zaterdag 21 september, vanaf 20.00 uur,
in het amfitheater van het Provinciedomein Kessel-Lo > enkel bereikbaar via de Domeinstraat
tickets: € 12/11
info & reservatie: 016 300 900 – www.30CC.be

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Canta Luna – een stemmige 30CC seizoensopener”

Olivier Thomas – wigue wague | Caminhando feest!
(on augustus 28th, 2015 at 22:40)

[…] rol spelen. Caminhando leerde hem en zijn werk kennen tijdens onze deelname aan de seizoensopening Canta Luna van het Leuvens cultuurjaar 2013.  We vonden deze ervaring zo bijzonder dat we dit met jullie […]