Epic Resurrection door Geert Vanhoovels

Van 13 september tot en met 12 oktober kan je in de Exporuimte van Tweebronnen  (Rijschoolstraat 4, 3000 Leuven) de nieuwste tentoonstelling van Expo Leuven ontdekken. Het stadsbestuur nodigt je uit op de vernissage op 13 september om 20.00 uur. 

Geert Vanhoovels (°1968) studeerde van 1991 tot 1995 beeldhouwkunst aan het SLAC. Zijn werk maakte deel uit van de laatste editie van de Canvascollectie in Bozar en van de Kunstroute Leuven 2013.

Het werk van Geert Vanhoovels toont een grote verscheidenheid. Zijn werk bestaat uit assemblages, verschillende reeksen monotube sculpturen, digitale beeldbewerkingen en zogenaamde “Art & Strategy-projecten”, waarin Vanhoovels een fictieve maatschappijvorm beschrijft en promoot.

Vanhoovels rekent zijn werk tot de conceptuele “Transhuman Generation Art”. Dit transhumanisme stelt dat de evolutie van de mens niet stopte bij Darwins eindpunt, maar dat de mens zich fysiek zal moeten blijven verbeteren, of naar analogie met computers of software,upgraden. In zijn werk komen dan ook thema’s voor als de overgang van mens naar machine en de invloeden van wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen op de maatschappij en mensen- en dierenrechten.

Dit is zichtbaar in Epic Resurrection, de reeks assemblages die tentoongesteld zijn in de exporuimte van Tweebronnen. Opvallend zijn de prothesen en orthesen die de figuren te lijken te ondersteunen.

EXPO LEUVEN
De stad biedt regionale kunstenaars een platform om tentoon te stellen onder de noemer EXPO LEUVEN. De stad, M, 30CC, SLAC en Kunst In Huis selecteren jaarlijks een aantal projecten voor de exporuimte Tweebronnen (in samenwerking met Kunst In Huis Kunstuitleen), kapel Romaanse Poort en Norbertuspoort Abdij van Park. In het verleden stelden al meer dan 30 kunstenaars en kunstverenigingen hun werken tentoon.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.