The Kellogg Company opent onderzoeksfaciliteit in Leuven

The Kellogg Company, ’s werelds grootste producent van ontbijtgranen, heeft maandag 2 september officieel een nieuwe R&D-faciliteit voor voedingsonderzoek geopend in de Leuvense Bio-incubator. Een team van 20 Kellogg onderzoekers zal zich toeleggen op de ontwikkeling van innovatieve voedingsconcepten en –producten die inspelen op de wensen en noden van de consument. Kellogg is één van vele life sciences bedrijven die zich in de Leuvense regio hebben gevestigd. Deze bedrijven staan in nauw contact met KU Leuven, UZ Leuven, VIB en imec, en vormen samen een dynamische wetenschapscluster die kennis-gedreven ondernemerschap en innovatie stimuleert.

Tijdens de officiële opening zei Margaret Bath, Senior Vice President Research, Quality and Technology van The Kellogg Company: “We zijn zeer verheugd om deze nieuwe Kellogg onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteit op te zetten in Vlaanderen, en meer bepaald in de Leuvense Bio-incubator. Dit nieuwe partnerschap dat we met KU Leuven aangaan, is een mooi voorbeeld van publiek private samenwerking die de drijvende kracht zal zijn van toekomstige innovaties op vlak van voeding. Door hier in Leuven aanwezig te zijn, heeft The Kellogg Company toegang tot een ongelooflijke verzameling talent, een uitgebreide infrastructuur en een omgeving die creatief en probleemoplossend denken stimuleert. We kijken enorm uit naar deze samenwerking, die ons zal helpen om onze bedrijfsdoelstellingen te bereiken en aan de wensen van onze consumenten te voldoen.

Kris Peeters, minister-president van de Vlaamse regering, voegde toe: “Vlaanderen staat in de top vijf van kennisintensieve Europese regio’s. Door middel van het Vlaanderen in Actie project wil de Vlaamse overheid Vlaanderen verder laten evolueren in de richting van een competitieve en gediversifieerde kenniseconomie. Om dit te bereiken, is het van cruciaal belang om te investeren in onderzoek en ontwikkeling, en om het Nieuw Industrieel Beleid verder uit te bouwen, zodat Vlaanderen kennisintensieve bedrijven, zoals The Kellogg Company, kan aantrekken. Innovatie stuwt Vlaanderen vooruit. Bedrijven zoals The Kellogg Company, kennisinstellingen en overheden delen de vastberaden overtuiging om een voorsprong te behouden op concurrenten en om een toegevoegde waarde te creëren in veelbelovende nieuwe domeinen. Ik wil The Kellogg Company danken voor hun resoluut vertrouwen in Vlaanderen.

De komst van zo een belangrijke speler uit de voedingsindustrie is een enorme aanwinst voor de Leuvense regio”, zei Michael De Blauwe, gedelegeerd bestuurder, Bio-incubator. “Leuven ligt in het centrum van België, slechts 15 minuten verwijderd van de internationale luchthaven. De regio heeft een innovatief ondernemersklimaat met veel hightech bedrijven, gespecialiseerde incubatoren en wetenschapsparken, wat voor Kellogg de ideale omgeving is om een onderzoeksfaciliteit op te zetten. De Leuvense Bio-incubator biedt R&D-intensieve bedrijven de mogelijkheid om de laboratorium- en kantoorruimte aan hun specifieke noden aan te passen en begeleidt hen met logistiek en technisch advies.

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “The Kellogg Company opent onderzoeksfaciliteit in Leuven”

Els Sallets
(on september 5th, 2013 at 20:17)

Ik vind dit niks om blij van te worden, integendeel . In dit artikel van EOS Magazine (in het kader van een reeks rond de links tussen industrie en universiteiten) wordt beschreven wat de effecten zijn van zo’n gesponsorde leerstoel: http://eoswetenschap.eu/artikel/een-professor-van-goede-wil
Het zou beter zijn moest de overheid meer investeren in onderwijs ipv dit over te laten aan commerciële spelers.

 
Carolien
(on september 9th, 2013 at 23:08)

Ik snap wat je bedoelt, maar de budgetten van overheden zijn nu eenmaal beperkt. Ik ben ervan overtuigd dat de overheid zeker onderzoek moet financieren (en dat doet zij ook), maar daarnaast moet het ook mogelijk zijn om privégeld in onderzoek te steken. Het is belangrijk dat het onderzoek dat door private partners gesponsord wordt op een integere manier gebeurt en dat de universiteit garant staat voor de kwaliteit van het onderzoek.