Willow speelt morgen voor de nieuwe Koning

De Leuvense groep Willow zal morgen wellicht de geschiedenis ingaan als de eerste rockband die voor het nieuwe Belgische vorstenpaar heeft opgetreden. Vrijdag maken Koning Filip en Koningin Mathilde namelijk hun Blijde Intrede in Leuven. Op het programma staat een bezoek aan concertzaal Het Depot, waar beiden een overzicht krijgen voorgesteld van het artistieke fraais dat jong Vlaams-Brabant te bieden heeft. Een show waarbinnen Willow de popmuziek zal vertegenwoordigen.

Een hele eer! Super ook, dat de provincie het aandurft om Rock&Roll te programmeren voor de koning. Ik moet eerlijk toegeven dat ik mij de man, zelfs als jonge prins, niet meteen luchtgitaarspelend zou hebben voorgesteld, maar we zullen alleszins ons best doen om een indruk te maken. Alles bij mekaar is het voor hen ook een uitgelezen kans om zich van hun swingendste kant te tonen, we zullen alleszins onze meest dansbare nummers spelen, dus wie weet, misschien wordt het een geweldig feest!” aldus frontman Pieter-Jan Van Den Troost.

Optreden voor de Koning wordt beslist een fijn moment in de carrière van Willow, die op dezelfde plaats (het Depot) immers al een eerste hoogtepunt kende, toen ze de Provinciale Rockwedstrijd Rockvonk wonnen. We zijn inmiddels drie jaar en een 3de plaats + publieksprijs in Humo’s Rockrally, een uitstekend ontvangen debuutplaat “We The Young”, een internethit met de “Sweater”-video, een MIA-award en talloze prestigieuze optredens verder. Willow’s huidige single “Remedy” staat momenteel al 13 weken in De Afrekening van Studio Brussel en de groep werkt aan een tweede full album.

De voorstelling van 6 september in het Depot bijwonen zal niet tot de mogelijkheden behoren, maar wie de groep aan het werk wil zien kan op diezelfde dag ook terecht op Crammerock in Stekene, waar ze aantreden in het gezelschap van o.a. Manic Street Preachers en The Flaming Lips.

Wat denken jullie? Is Willow de geschikte band om ons koningspaar aan het swingen te krijgen of laat dit hele koninklijke bezoek jullie siberisch koud?

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.