Abrahamviering 2013

Het Jaartallenleven in Leuven kent ieder jaar een drukke periode begin september. De “festivalweek”, zo noemen ze zelf de uitgebreide week waarin zowel de Abrahamviering, de Jaarmarkt en de Stoet der Jaartallen vallen, als de speciale kinderdag A. Dewit georganiseerd wordt op de kermis.

Vorige zaterdag werden de Mannen van het jaar 1963 in de bloemetjes gezet tijdens hun Abrahamviering in het stadspark.  Traditiegetrouw verzamelen alle vriendenkringen van de mannen van ‘t jaar rond het Abrahambeeld waar de nieuwe bondsvoorzitter François Michiels de spits afbeet met een verwelkomende speech.

Daarna trok men in een korte stoet naar Kamerood Sestig, met de vierende Mannen van ’63 op kop. Daar kon de jonge Vriendenkring van de mannen van ’73 Kamerood Sestig aankleden met hun T-shirt. Hiermee nemen ze de fakkel over van de Mannen van ’63 als actieve vriendenkring in het blok 3. Er werden enkele liederen gebracht door de Joorzangers en men hield nog wat speeches, die bewust heel kort werden gehouden zodat iedereen iets langer kon genieten van de receptie aangeboden door het Stadsbestuur.

De Mannen van '63

Na deze gezellig pauze hervatte de stoet zich door het stadscentrum, richting Fonske, waar het sympathieke Leuvense standbeeldje traditiegetrouw het vaste kostuum aangetrokken krijgt van het jubileumjaar. Dat is altijd een klus die enige knutselvaardigheid vereist, maar tegenwoordig mag je evenmin een paar natte voeten vrezen :). Laat de voorzitter van ‘t jaar ’64 al maar noteren een handdoekje mee te brengen volgend jaar.

En zo kwam een einde aan een mooie Abrahamdag onder stralende zon. De Mannen konden echter nog niet gaan uitrusten want de vriendenkringen van ’69, ’70, ’71, ’72 en ’73 waren op post met een stand op de jaarmarkt vorige maandag.

Wie mee wil vieren met het Jaartallenleven in Leuven kan deze namiddag de 58ste plechtige stoet van het Verbond der Jaartallen bijwonen om 15u30-17u30. De stoet zal het volgende parcours volgen: Brusselsestraat (vorming), Margarethaplein, Diestsestraat, Martelarenplein, Bondgenotenlaan, De Somerplein en schouwing op de Grote Markt.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.