Delhaize installeert een snellaadstation voor elektrische wagens in Kessel Lo

Vandaag is een snellaadstation voor elektrische auto’s in gebruik genomen bij de Delhaize supermarkt Kessel-Lo. In partnership met Nissan en The New Motion worden in totaal 12 snellaadstations geplaatst bij Delhaize winkels verspreid door heel België. Met deze nieuwe snelladers wordt Delhaize een belangrijke partner in de uitbreiding van het love to load laadnetwerk in België. Met snelladen is het mogelijk om de batterij van de elektrische auto binnen 30 minuten tot 80% op te laden. Precies de tijd die de klant nodig heeft om tegelijkertijd zijn boodschappen te doen.

Voor veel bestuurders van een elektrische auto is het bereik van de wagen een belangrijk gegeven. Om eventuele “range anxiety” weg te nemen investeert Nissan in de uitrol van snellaadstations op strategische locaties in het Belgische wegennetwerk (een 30-tal in totaal). De snelladers reduceren de laadtijd voor batterijen van elektrische wagens tot minder dan 30 minuten. Dat komt de actieradius van deze wagens ten goede en maakt emissievrije mobiliteit toegankelijker.

Een supermarkt is daarbij een perfecte locatie om deze snellaadstations te plaatsen. Deze locaties zijn vaak goed toegankelijk vanaf verbindingswegen en dus makkelijk bereikbaar. Bijkomend voordeel is dat de bestuurder tijdens het opladen van zijn wagen direct zijn boodschappen kan doen. De stations zijn daarnaast ook uitgerust met een normale aansluiting voor types van elektrische voertuigen die niet kunnen snelladen. Hierdoor kunnen alle elektrische wagens bij Delhaize terecht om hun batterij op te laden.

De eerste 6 maanden is het gebruik van het snellaadstation gratis voor iedere bezoeker. Nissan LEAF rijders kunnen zelfs het gehele eerste jaar na installatie van het station gratis “tanken”. Het enige dat de bezoeker nodig heeft om het snellaadstation te kunnen gebruiken is een laadpas waarmee het station bediend kan worden.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.