Opendeur brandweer Leuven

De Leuvense brandweerkazerne opent de deuren op zondag 15 september 2013. Van 10.00 tot 18.00 uur kan iedereen kennis maken met de brandweerlui, de kazerne, het materiaal en de brandweertaken.

Je kan een rondgang maken in de kazerne. Je krijgt uitleg over de werking van de brandweer, de seinkamer, de oefenkelder voor trainingen onder rook, het materiaal,… Er zijn ook demonstraties: brandweermannen tonen hoe je iemand bevrijdt uit een wagen, het hoogte- en diepteteam toont enkele touwtechnieken en je komt te weten hoe je een brandende frietketel blust. Je krijgt tips over brandpreventie en voor een brandveilige woning. Voor de meer sportieve bezoekers stelt de brandweer zijn klimmuur open.

De brandweer wenst het publiek een zo ruim mogelijk beeld van de hulpverlening te geven. In de kazerne is er een medische stand waar een aantal EHBO-technieken worden gedemonstreerd of waar bezoekers zelf een reanimatie-oefening op een simulatiepop kunnen toepassen. Politie Leuven is eveneens aanwezig met een interventievoertuig en een infostand.

Er is ook aan de kinderen gedacht. Zij kunnen terecht op het springkasteel of aan de tekentafel. Aan de blusstand kunnen ze een diploma ‘junior brandweerman’ behalen. Leden van de vriendenkring serveren een hapje en een drankje in de bar.
Bezoekers kunnen hun wagen parkeren op de parking van het Universitair Ziekenhuis campus Gasthuisberg, achter de brandweerkazerne. Aan de kazerne is een parking voor personen met een beperking.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.