Dit weekend DrupalCamp conferentie in Leuven

Nu zaterdag 14 september en zondag 15 september 2013 organiseert de Drupal User Group vzw voor de vierde keer ‘DrupalCamp‘. Dit jaar is Leuven de gastheer.

Tijdens deze gratis tweedaagse conferentie word je ondergedompeld in de wereld van Drupal, een populair systeem om websites mee te bouwen. Een weekend lang kan je een keuze maken uit tientallen workshops en presentaties. De gratis conferentie biedt voor elk wat wils: zowel bedrijfsleiders die op zoek zijn naar een (betere) website als webmasters, grafici en informatici vinden er hun gading. Het evenement gaat door in de gebouwen van de Katholieke Hogeschool Leuven, vlakbij Gasthuisberg.

Inschrijven voor dit event is gratis en doe je via de website: leuven2013.drupalcamp.be.

Wat is Drupal?
Drupal is een uitgebreid en zeer flexibel content management systeem dat wereldwijd door meer dan 1 miljoen gebruikers met zeer veel liefde wordt gebruikt en gebouwd. 2% van het volledige internet draait op Drupal. Dit internationale succesverhaal begon op een Campus in Antwerpen, toen de Vlaming Dries Buytaert een eerste versie voor intern kot-gebruik opzette.

Wat is Open source?
Drupal dankt zijn populariteit aan de OpenSource licentie-voorwaarden. Dit maakt het pakket niet alleen gratis, maar stelt de broncode ook publiekelijk ter beschikking. Hierdoor kan iedereen Drupal verbeteren, wat vele vrijwilligers ook voortdurend doen met behulp van een gedeelde online ontwikkelomgeving. Tienduizenden programmeurs kunnen sneller dan professionele softwarebedrijven inspelen op de snelle internettrends. Hierdoor loopt Drupal vooruit op de commerciƫle concurrenten.

Community: Sharing is caring
Traditioneel groeit rond opensource software een actieve community van gebruikers en ontwikkelaars die online hun enthousiasme en ervaring met de software delen. Ook Drupal heeft een grote en trouwe schare supporters. De gebruikers die elkaar virtueel ontmoeten in online Drupal-gebruikersgroepen, zien elkaar regelmatig in levende lijve op evenementen en bijeenkomsten. Elke week wordt er wel ergens ter wereld een DrupalCamp georganiseerd. En op 14 en 15 september is dat in Leuven, see you there!

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.