Stoet der Jaartallen 2013

Vorige zondag, op de laatste mooie zomerdag, trok de traditionele stoet der Jaartallen door het Leuvense centrum.

Naarmate men het centrum naderde, verschenen uit alle zijstraten al groepjes mannen in identieke kostuums, vlaggen en fanfares die zich naar het verzamelpunt begaven. Niettemin was het zo gezellig bij enkele bekende cafés waar de meeste Mannen verzamelden, dat het vormen van de stoet toch wel wat tijd innam en deze zich met een kleine vertraging in beweging zette.

De jubilarissen van de vriendenkring van ’63 uit Leuven en uit Oosterhout (Nl) liepen op het kop gevolgd door de vele vriendenkringen uit de jaren ’20, ’30, ’40, ’50, ’60 en ’70, over generaties heen gegroepeerd op eindjaar in blokken. De oudsten mochten trots zich laten rijden, terwijl de jongere vriendenkringen vrolijk door de stad liepen afgewisseld met meerdere fanfares. De toeristen bekeken de vele groepen met verbazing en vroegen aan de omstaanders om meer uitleg, waarop ze van de Leuvenaars trots uitleg kregen over ons cultureel erfgoed.

Na de stoet ging het feestje hier en daar vrolijk door, op plekken waar de vele vriendenkringen nog even bleven plakken en verbroederen met de muzikanten.

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Stoet der Jaartallen 2013”

Stoet der Jaartallen 2014 « Leven in Leuven
(on september 10th, 2014 at 21:34)

[…] zich weer op het Ladeuzeplein installeert, maakt  het Koninklijk Verbond der Jaartallen zich traditiegetrouw klaar voor hun jaarlijkse festivaldag.   Deze omvat een jubileumviering in de Sint Pieterskerk, […]