Boekvoorstelling Passie & Smaak, Wim Janssens (Beluga)

Vandaag donderdag 19 september vond de voorstelling van het boek ‘Passie & Smaak’ plaats in M.

In zijn restaurant Beluga combineert Wim Janssens Passie en Smaak tot een wervelende culinaire ervaring. Wim Janssens plaatst de authentieke smaak van het product centraal in zijn bereidingen. Zijn keuken volgt het ritme van de seizoenen en verrast niet alleen door zijn originaliteit maar ook door het gebruik van haast vergeten producten. Auteur Johan Vancauwenberge liet de chefkok aan het woord, Philippe Debeerst fotografeerde niet alleen ingrediënten en gerechten maar ook de culinaire roadtrip die ze maakten doorheen Europa.

Passie & Smaak’ laat zich nog het best omschrijven als een kunstboek gewijd aan de culinaire passie. Het duurde twee jaar om dit boek tot stand te brengen en het mag gezegd dat het een echt prachtstuk is geworden. Tijdens de boekvoorstelling werd meermaals benadrukt dat Passie & Smaak géén kookboek is. Passie & Smaak neemt je mee doorheen Europa, langs de vier seizoenen: de favoriete groenten en vissoorten van Wim Janssens worden besproken en toegepast in de recepten, maar het is de passie en de schoonheid die centraal staat. De foto’s in het boek zijn dan ook adembenemend.

Na de boekvoorstelling volgde een receptie waar de aanwezigen konden proeven van een staalkaart van de producten die aan bod komen in het boek. Wij spotten Elixir d’Anvers, Japanse Bonito-dashi, Hof ten Dormaal bier, koffie van de Mok, chocolaatjes van Centho-Chocolates, buikspek en ganzenlever van NIVO-finess’. We proefden van de heerlijke wijnen en mijmerden over de plekken waar de druivenranken groeien die dit lekkers produceren.

Een impressie van de boekvoorstelling:
Boekvoorstelling Passie & Smaak, Wim Janssens (Beluga) in M

Boekvoorstelling Passie & Smaak, Wim Janssens (Beluga) in M

Boekvoorstelling Passie & Smaak, Wim Janssens (Beluga) in M

Boekvoorstelling Passie & Smaak, Wim Janssens (Beluga) in M

Boekvoorstelling Passie & Smaak, Wim Janssens (Beluga) in M

Boekvoorstelling Passie & Smaak, Wim Janssens (Beluga) in M

Boekvoorstelling Passie & Smaak, Wim Janssens (Beluga) in M

Boekvoorstelling Passie & Smaak, Wim Janssens (Beluga) in M

Boekvoorstelling Passie & Smaak, Wim Janssens (Beluga) in M

Enkele foto’s uit het boek:

Leven in Leuven is verheugd een exemplaar te mogen weggeven van dit schitterende boek. De tiende persoon die ons de naam van zijn favoriete vissoort toestuurt via het contactformulier is de gelukkige.

Praktisch
Fotografie Philippe Debeerst, tekst Johan van Cauwenberghe
Hardcover
Formaat: 18,5 x 24 cm
192 pagina’s
250 illustraties
isbn: 978-94-6161-117-8
Publieksprijs: 26,00 euro
Te koop via de site: www.snoeckpublishers.be

Bookmark and Share

Post een reactie