NOVECENTO 2013

NOVECENTO bundelt zeven concerten met muziek van de 20ste eeuw. NOVECENTO wil het publiek live-uitvoeringen aanbieden met het repertoire, de onbekende muzikale pareltjes en de mijlpalen die richting gaven aan de muziekgeschiedenis. NOVECENTO zet musici met wereldklasse op het podium die op een of andere wijze een speciale band hebben met het programma.

Het NOVECENTO programma 2013 zet in op de kamermuziek van de 20ste eeuw. Een genre met een heerlijke gecompliceerde mix tussen componist, uitvoerder(s) en luisteraars. De inleiders op de concerten hebben het over ‘de heilige Drievuldigheid van het pianotrio’ en ‘de verstrengelingen van het strijkkwartet’. Er zijn ook solisten te horen: pianovirtuoos Daan Vandewalle en topgitarist Pablo Sainz Villegas. NOVECENTO deint dit jaar uit tot de laatste decennia van de vorige eeuw met werk van Karlheinz Stockhausen, Helmut Lachenmann, Pierre Boulez, Iannis Xenakis… Ensemble recherche speelt tot slot Vortex temporum van Gérard Grisey. Dat is bijzonder omdat het ensemble het werk instudeerde onder begeleiding van de componist (+1998).

Het festival vindt plaats van 23 september t.e.m. 29 oktober 2013 op verschillende locaties in Leuven. Bekijk het volledige programma online.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.