Formula Group T neemt deel aan internationale evenementen

Afgelopen zomer ging Formula Group T, een groep van 15 studenten van de Internationale Hogeschool Groep T uit Leuven, naar Engeland, Oostenrijk en Tsjechië om er deel te nemen aan wedstrijden van de prestigieuze Formula Student competitie. Hier moeten de toekomstige ingenieurs van universiteiten van over de hele wereld het tegen elkaar opnemen in hun kleine zelfgebouwde Formule 1 wagens. Dit jaar hebben de ingenieursstudenten van Formula Group T hun tweede kleine elektrische F1 wagen gebouwd, genaamd Eve. Met deze wagen hebben ze België op de kaart gezet in de competitie.

Formula Student is een competitie voor studenten die zelf een kleine F1 wagen bouwen. De studenten van Formula Group T hebben dit jaar hun tweede wagen gebouwd. Met deze wagen zijn ze ten strijde getrokken tegen andere Formula Student teams van over de hele wereld. Ze namen deel aan drie internationale Formula Student evenementen; Silverstone (Engeland), Hradec Králové (Tsjechië) en Red Bull Ring (Oostenrijk).

Nog maar twee jaar zijn ze bezig maar toch moesten ze het al opnemen tegen teams die al tien jaar ervaring hebben. Toch deden ze het zeer goed. Zo eindigden ze in de 41 teams die mee deden en sleepten ze ook de prijs van Most Valuable Team Member in de wacht. Dit ging niet zonder slag of stoot, zo werden ze gediskwalificeerd voor de acceleratie door een fout in de elektrische instellingen. In Tsjechië, dat voor de eerste keer in de geschiedenis van Formula Student een evenement organiseerde, deden ze het nog beter, en mogen ze zeer trots zijn op hun derde plaats in de elektrische klasse. Hierdoor zijn ze al zeker van hun deelname volgend jaar. Oostenrijk is een evenement dat zeer begeerd is bij de topteams. Ze moesten het dan ook opnemen tegen teams die al meerdere wedstrijden gewonnen hadden. Toch mogen ze tevreden zijn met het behaalde resultaat, 28ste van de 40 deelnemende teams.

Bij Formula Student zijn er verschillende evenementen, statische en dynamische. Bij de dynamische evenementen wordt de acceleratie, efficiency, het nemen van bochten en snelheid van de wagen getest. Het is niet enkel belangrijk om een zo goed en snel mogelijke auto te maken, maar ook statische evenementen zoals een business plan, kostanalyse en design zijn belangrijk. Ze moeten de jury overtuigen van hun gekozen design en gebruikte materialen. De jury bestaat niet zomaar uit willekeurig gekozen personen, maar uit ingenieurs uit de top van de bedrijfswereld. Zo komen er vertegenwoordigers van Porsche, Airbus en Land Rover de verschillende wagens quoteren.

Dit jaar komen enkele nieuwe studenten bij het team die mee zullen bouwen aan een nieuwe wagen die nog beter en sneller is. Met deze nieuwe wagen zullen ze het dan weer opnemen tegen de internationale top.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.