Opening Residentie Filmtheaters

Op donderdag 19 september werd de nieuwe studentenresidentie ‘Filmtheaters’ gelegen langs de Brabançonnestraat en de Gildenstraat officieel geopend in de aanwezigheid van schepen Carl Devlies.

Deze nieuwe studentenresidentie bevat 109 kamers die zijn ondergebracht in 2 gebouwen, onderling verbonden door een sokkel waarin 2 gemeenschappelijke keukens en een ontspanningsruimte zijn voorzien. Daarnaast beschikken de studenten over een binnentuin voorzien van terras met banken. Alle kamers zijn voorzien van eigen sanitair met douche, toilet en wastafel.
De 30 parkeerplaatsen, 114 fietsenstallingen en een aparte ruimte voor het afvalbeheer in de ondergrondse parking zullen de overlast in de buurt beperken.
In het gebouw zal ook permanent een conciërge aanwezig zijn.

In het gebouw langsheen de Brabançonnestraat bevindt zich een handelspand dat verhuurd werd aan Crossfit. Crossfit is een kracht- en conditieprogramma dat verschillende stijlen samenbrengt in één training.

Op de achtergevel van het gebouw werd een kunstwerk aangebracht door de Gentse kunstenaar Willem Cole (1957). Het oeuvre van Cole is uitgepuurd, de esthetische kracht zit in de strakheid van de vorm, in het universele van de abstractie. Interessant in zijn recente werk is het samenspel tussen wetenschap en kunst.

Het project werd ontwikkeld door projectontwikkelaar Hecta uit Waregem. Aannemer Jan De Nul stond in voor de uitvoering.

Binnenkort start Hecta met de bouw van haar tweede complex bestaande uit 250 studentenunits op de plaats van de voormalige bioscoop Studio Filmtheaters en gespreid langs de Burgemeestersstraat. In het project, waarvoor architectenbureau Jaspers-Eyers de plannen tekende, zal grote aandacht worden besteed aan het centrale, groene binnengebied. De units worden voorzien van alle moderne faciliteiten en werden geconcipieerd volgens de meest recente voorschriften van de KU Leuven. In het project wordt ook de nieuwe hoofdzetel van uitgeverij Het Davidsfonds gerealiseerd.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.