Studentenblad Veto in 40ste jaargang volledig in kleur

Het Leuvense studentenweekblad Veto zal in zijn 40ste jaargang volledig in kleur verschijnen. Dat komt doordat Veto in zee gaat met de drukkerij van de mediagroepen Corelio (De Standaard, Het Nieuwsblad) en Concentra (Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg).

De 40ste jaargang van Veto zal in full­colour worden gedrukt. Voorheen verscheen Veto elke week afwisselend in zwart­wit­rood en zwart­wit­blauw. “Voortaan zijn foto’s in kleur mogelijk en bovendien zullen er ook duidelijkere grafieken zijn om Vetoartikels nog meer dan voorheen te duiden”, zegt Vetohoofdredacteur Jens Cardinaels. “Het is leuk dat we deze vernieuwing kunnen doorvoeren op het moment dat onze krant 40 jaar wordt.

De overstap naar full­colour zorgt er ook voor dat adverteerders creatievere advertenties kunnen maken, om zo de studerende lezers van het blad nog beter te kunnen aanspreken. De evolutie naar een volledige kleurendruk komt er nadat Veto in zee ging met Coldset Printing Partners. Die drukkerij, die een joint­venture is tussen de mediagroepen Corelio en Concentra, heeft door de jaren heen heel wat expertise opgebouwd. Ze drukken krantentitels zoals De Standaard, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg, Metro, The Wall Street Journal, … Coldset Printing Partners heeft drukkerijen in Groot-­Bijgaarden en in Paal­-Beringen.

De eerste kleureneditie van Veto verschijnt op dinsdag 24 september. Uitzonderlijk op dinsdag en niet op maandag, zodat de krant de start van het academiejaar kan brengen.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.