Fototentoonstelling en stadswandeling ‘Het Vlaamse platteland in de fifties’

Het Centrum Agrarische Geschiedenis organiseert van 27 september tot 31 oktober 2013 de fototentoonstelling ‘Het Vlaamse platteland in de fifties’ in KADOC Leuven. De fototentoonstelling zal bestaan uit 50 foto’s van de fotograaf Jos Halsberghe (1912-2005) die het platteland fotografeerde tussen traditie en moderniteit, tussen de schaarste van de oorlog en de weldaad van de golden sixties: met dorpscafés, volksspelen, de eerste machines op de akkers, spelende kinderen in korte broek, champetters, pastoors in soutanes, processies, mandenvlechters en duivenmelkers. Ook de 10 mooiste beelden van de fotowedstrijd Leven op het Vlaamse platteland zullen te bezichtigen zijn op deze fototentoonstelling.

Samen met de Koninklijke Leuvense Gidsenbond organiseert het Centrum Agrarische Geschiedenis ook de stadswandeling ‘Herbeleef het platteland in de stad’. Van 28 september tot 31 oktober 2013 kunnen groepen van maximum 25 personen deze gegidste wandeling boeken via het inschrijvingsformulier op de website. Men kan kiezen tussen een wandeling van twee of drie uur, met een kostprijs van respectievelijk 60 of 90 euro. De wandeling start aan de poort van KADOC Leuven. De wandelingen op donderdagavond 3 oktober (19:00) en zondagnamiddag 20 oktober (14:00) staan open voor iedereen en zijn gratis. Inschrijven is verplicht via sarah.luyten@cagnet.be. Vooraf of aansluitend aan de wandeling is de tentoonstelling ‘Het Vlaamse platteland in de fifties’ vrij te bezoeken.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.