Prachtige leegstand, onbekend Leuven

In Leuven staan er heel wat gebouwen leeg, dat is algemeen geweten. Vooral de oude gebouwen van Leuvens bekendste brouwer staan al bijna twee decennia leeg.

Op een zonnige dag is het dan ook een hele belevenis om een gebouw binnen te dringen. Stel je hier vooral geen illegale dingen bij voor. Fotografen die leegstaande gebouwen binnendringen, doen dit zuiver voor de kunst. Het is zelfs not done om een raam of deur te forceren. Als je niet gewoon naar binnen kan wandelen of klimmen, wacht je gewoon op de volgende kans.

De adembenemende stilte die je overvalt als je een gebouw betreedt dat helemaal leeg staat, is onbeschrijfelijk. Als je wat geluk hebt en er niemand anders in het gebouw rondloopt, is het alsof je een geweldig geheim deelt. Een soort alternatief Leuven waar de anderen niets van afweten.

Ik zal elke maand een andere plek beschrijven en een andere foto tonen.
Tot dan kun je via deze links meer te weten komen over ‘Urban Exploration’ en mijn andere bezochte locaties:

http://urbanexploration.be/
https://www.facebook.com/KrisDemeyPhotography

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Prachtige leegstand, onbekend Leuven”

Tijl
(on september 26th, 2013 at 0:59)

Sorry, maar het zonder toestemming betreden van gebouwen is altijd illegaal, zelfs als je dit “zuiver voor de kunst” doet. Ik twijfel niet aan de goede bedoelingen van vele urbex’ers, maar hun hobby trekt ook anderen met slechte bedoelingen aan. Ik vind het dan ook niet de taak van een stadsblog om zulke activiteiten te promoten.

 
Kris
(on september 26th, 2013 at 17:39)

Dat begrijp ik, Tijl. Zoals ik al zei, zal een (echte) urbexer nooit schade aanbrengen. De internationale code luidt “leave nothing but footprints”. Een vandaal zal ook wel binnenbreken, zonder ideeën op te doen via leveninleuven.be .