Week van de Fair Trade in Wereldcafé.coop

Tijdens de week van de week van de Fair Trade (van 2 tot 12 oktober 2013) kan je in het Wereldcafé proeven van een Indische Fair Trade schotel.

De belangrijkste doelstelling van het Wereldcafé is de verkoop van Fair Trade producten uit Noord en Zuid en daarmee een steentje bijdragen aan een meer rechtvaardige wereld. De koffieleverancier van het Wereldcafé is Fair Trade Original. De wijnen, fruitsappen, cola, ice tea, limonade, chips, rum, enzovoort komen van Oxfam. Maar hoe werkt de Fair Trade productie en distributie juist? Welke evoluties zijn er? Wat zijn de mogelijkheden, maar ook uitdagingen van Fair Trade. Maakt Fair Trade een verschil? Wie hier meer over wil weten is welkom op maandag 30 september 2013 om 20u in het Wereldcafé.coop in Leuven.

Maakt Fair Trade het verschil?
Maandag 30 september 2013 om 20u
in Wereldcafé.coop, Joris Helleputteplein 2, 3000 Leuven
i.k.v. de Week van de Fair Trade

Inleiding en kritische reflecties door:

  • Erik Devogelaere, directeur Fair Trade Original en bestuurslid van Max Havelaar.
  • Dr. Huib Huyse, Hoofd van de onderzoeksgroep duurzame ontwikkeling, HIVA, KULeuven. Hij coördineert onderzoek over opkomende trends binnen het mondiale ontwikkelingsvraagstuk en bestudeert verschillende aspecten van de werking van ontwikkelingsorganisaties.
Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.