Leuven, een GAS(t)vrije stad?

Gemeentelijke Administratieve Sancties, kortweg GAS genoemd, staan volop in de actualiteit. Onlangs nog stemde het federaal parlement een wet die de leeftijdsgrens om in aanmerking te komen voor een sanctie, verlaagde. Sommige gemeentebesturen geven aan dit repressieve instrument nog meer te willen gebruiken, andere besturen pleiten dan weer voor terughoudendheid. Diverse middenveldorganisaties voeren actie tegen GAS en willen d.m.v. een stevig debat mensen informeren en het bestuur op de rooster leggen. Volgende bekommernissen staan daarbij centraal: het recht om jong te zijn, de democratisch fundamenteel noodzakelijke scheiding tussen de machten, het gebruik van openbare ruimte, het democratisch recht om sociale actie te voeren, de mogelijke willekeur van GAS-boetes en GAS als manier om asociaal gedrag te bestraffen of zelfs de stadskas aan te vullen.

In Leuven willen een aantal jongerenorganisaties in een panelgesprek hun bezorgdheid en vragen voorleggen aan het beleid. En ook het publiek krijgt de kans om vragen te stellen.

Leuven, een GAS(t)vrije stad? Debat over de Gemeentelijke Administratieve Sancties in Leuven
Koen Dorleman (Jongsocialisten), Lies Corneillie (Jong Groen), Line De Witte (Comac), Thijs Van den Brande (Jong CD&V) en Mathias Vander Hoogerstraete (Tegengas)
in gesprek met
Mohamed Ridouani (schepen sp-a)
Dirk Vansina (schepen van jeugd, CD&V)

Moderator: Paul Pataer (Liga voor Mensenrechten)

Praktisch
woensdag 9 oktober 19.30u
Maria-Theresiacollege 01.03, Sint-Michielsstraat 6, Leuven
gratis toegang

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.