Het grote Europadebat + boekvoorstelling

Hoe ziet Europa eruit in 2050? Of liever: hoe zou het er moeten uitzien? Met die vraag trok Saïd El Khadraoui naar 27 opiniemakers, kunstenaars, schrijvers en politici. Ze werden uitgedaagd om de waan van de dag te overschrijden en een visie neer te pennen over het Europa van de toekomst. Saïd stelde immers vast dat beleidsmakers nog te veel de feiten achterna hollen en veelal kortetermijnoplossingen voorstellen. Een langetermijnvisie ontbrak.

Maar liefst 28 visies worden gebundeld in het boek Europa 2050 – Visies voor een betere toekomst­, dat vanaf 10 oktober in de boekhandel ligt en wordt uitgegeven door Houtekiet. De visies verschillen heel erg van elkaar, maar allen dragen ze de Unie een warm hart toe.

Naar aanleiding van dit boek treden Koen Lenaerts, Bea Cantillon, Jan Goossens, Urbain Vandeurzen en Saïd El Khadraoui in debat over het Europa van 2050. Welke bouwstenen hebben we nodig voor een sociaal Europa? Hoe kunnen we met onze Europese constructie de uitdagingen van morgen aanpakken? Energie? Klimaat? Onze verouderde bevolking? Moderator is Goedele Devroy.

Programma

  • 19.30u: Inleiding door Bruno Tobback
  • Debat
  • 21.30u: receptie

Praktisch
17 oktober 19.30u – 23.00u
De Hoorn (Sluisstraat 79)
Meer info + inschrijven 

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.