Holebifilmfestival Vlaams-Brabant 2013 vertoont ‘La vie d’Adèle’ in avant-première

Het Holebifilmfestival 2013 pakt vrijdag 4 oktober uit met de avant-première van Gouden Palm-winnaar “La vie d’Adèle, Chapitres 1 & 2” in Kinepolis Leuven. Het gaat om een vooruitgeschoven activiteit want het festival, dat al aan zijn dertiende editie toe is, loopt van 6 tot 22 november in negen verschillende steden en gemeenten in Vlaams-Brabant.

Het Holebifilmfestival wil zich niet vastpinnen op een bepaalde doelgroep; met ‘La vie d’ Adèle’ willen we een prachtfilm brengen die naast de holebigemeenschap, de filmliefhebber en een groot publiek kan aanspreken”, aldus Kris Gielen, woordvoerder en één van de organisatoren van het Holebifilmfestival.

La vie d’Adèle, Chapitres 1 & 2
De 15-jarige Adèle droomt van de liefde en gelooft die gevonden te hebben bij Thomas. Wanneer ze echter de geheimzinnige, blauwharige Emma ontmoet, neemt haar leven een andere wending. Dankzij Emma leert ze zichzelf beter kennen en ontdekt ze langzamerhand dat ze op meisjes valt.

Regisseur Abdel Kechiche gooide in het voorjaar hoge ogen in Cannes met zijn “La vie d’Adèle”, met Léa Seydoux en Adèle Exarchopoulos in de hoofdrollen. De film won uiteindelijk de Gouden Palm en oogstte veel lof in de pers, maar kwam eveneens in opspraak door de onorthodoxe werkomstandigheden waaraan de regisseur zijn acteurs en productieteam onderwierp. “La vie d’Adèle” komt bij ons op 9 oktober voor het grote publiek in de zalen.

De avant-première vindt plaats in Kinepolis Leuven, op vrijdag 4 oktober om 20u. Tickets zijn enkel verkrijgbaar aan de Holebifilmfestival-kassa de avond zelf, vanaf 19u15. Meer informatie op www.holebifilmfestival.be/ap.

Holebifilmfestival Vlaams-Brabant
Het Holebifilmfestival Vlaams-Brabant is aan zijn 13e editie toe en loopt van 6 tot 22 november in een aantal steden en gemeenten rond Brussel, met Leuven als ankerpunt. Ook dit jaar zal er een sterke programmatie zijn, met holebi- en transgenderfilms, van lichtvoetige komedies over onthullende documentaires tot meeslepende drama’s. Het festival wil mensen bij elkaar brengen, maar hen ook zichzelf laten zijn, want film bevordert integratie.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.