JCI Leuven Organiseert Themaweek “Stress bij Kinderen” 3 & 5 oktober 2013

We hebben het druk, druk, druk” is lang geen uitspraak meer die we enkel van volwassenen te horen krijgen. Steeds meer kinderen worden geconfronteerd met een toenemende druk, zowel thuis, op school als daarbuiten. Niet alleen krijgen ze massa’s mogelijkheden voorgeschoteld om hun persoonlijkheid te ontwikkelen, er wordt van hen verwacht dat ze steeds en overal goed presteren (thuis, op school, in de sportclub…). Vragen we teveel van onze kinderen? Is de stress te groot?

JCI Leuven, een vereniging voor jonge ondernemende mensen, wil met de themaweek “Ouders en kids in drukke tijden” het fenomeen van stress bij kids (6 tot 12 jaar) en hun ouders onder de aandacht brengen. Deze themaweek bestaat uit 2 luiken:

Donderdagavond 3 oktober 2013: lezing door experts gevolgd door panelgesprek, gemodereerd door Sabine De Vos. Experts Leen Lietaert en Veronique Jacobs belichten het theoretische luik rond vormen van stress, oorzaken en gevolgen. Ze staan ook stil bij stress in de schoolcontext vanuit hun praktijkervaring. Orthopedagoge en auteur Marijke Bisschop, gekend van diverse boeken rond opvoeden (zoals “Bouwen aan zelfvertrouwen” en “Opvoeden in een verwenmaatschappij”), belicht stress binnen het gezin en geeft concrete tips om mee aan de slag te gaan.

Dit luik richt zich tot iedereen die betrokken is bij de opvoeding van kinderen: (groot)ouders, leerkrachten, opvoeders, hulpverleners…

Locatie: Provinciehuis Leuven, Provincieplein 1, Leuven, Zaal: Auditorium
Aanvang & slot: 19.45u-22.30u

Zaterdag 5 oktober 2013: actieve en leuke workshops en activiteiten voor de kids en hun (groot)ouders.

Doorlopende activiteiten: squashen in opblaasbare squashcourts, rope-skipping initiatie, een knutselatelier , een kinderboeken “lounge” met voorleesmomenten, een kleur- en tekenhoek, grimme, ballonblazen…

Workshops waarvoor kan worden ingeschreven:

  • Anti-stress Rap – al “rap”pend ventileren en je amuseren.
  • Brain Gym – leer omgaan met stress a.d.h.v. 26 eenvoudige, speelse en doelgerichte bewegingen.
  • Junior Chef – leer koken met kinderen op een leuke en stressloze manier.
  • Liefde voor muziek – Samen zingen en muziek maken is samen genieten.
  • Recycleerhelden – Creatief omgaan met waardevol kosteloos materiaal.
  • Relaxatie bij kinderen – help je kinderen tot rust te komen a.d.h.v. speelse oefeningen, spelletjes voor zintuigen en bewegingen die kunnen ontspannen.
  • Vertellen – Wondere verhalen die kleine en grote oren zullen verwennen, harten verwarmen en hoofden op hol doen slaan.

Locatie: KHLeuven, Departement ECHO, Hertogstraat 178, Heverlee
Aanvang & slot: 13.30u-18u

Ten Voordele Van Ter Wende
De eventuele opbrengsten van deze themaweek “Ouders en kids in drukke tijden” zullen integraal naar ‘Ter Wende – Espero’ gaan voor de financiering van hun verbouwingswerken.

Meer info en inschrijving op www.ikbengeenstresskip.be.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.