Bij 30CC zit je nu beter!

Schepen van Cultuur Denise Vandevoort stelde vandaag voor de aanwezige pers de renovatie voor van de benedenverdieping en parterre van de Stadsschouwburg. Alles werd zoveel mogelijk cfr. de authentieke stijl van 1938 gerenoveerd. Zo beweeg je nu in de inkomhal over prachtig nieuw marmer met een design van de jaren dertig.

Dezelfde firma van 75 jaar geleden zorgde voor volledig nieuwe zetels in de benedenzaal. Zij lijken sprekend op de oude exemplaren maar winnen duidelijk aan zitcomfort! We hebben ze kunnen uittesten en ze zitten prima! Met een extra steun in de rug.
Het uitzicht is een houten stoel, doch hij is inwendig volledig van staal. Geen hinderlijk gekraak meer in de zaal. Ook kon de parterre uitgebreid worden met 11 stoelen.

Renovatie Stadsschouwburg 30CC Leuven

Dit alles kadert in een gefaseerde verbetering van één van de grootste cultuurhuizen in onze stad. Vanaf dit najaar krijgt ook de buitenzijde van het gebouw een uitgebreide opknapbeurt, volgen daarna vermoedelijk in de zomer van 2014 de verdere vernieuwing van de zetels op de balkons, de (geluids)isolatie van het dak en mogelijks  installeert men later ook een authentieke kopie van de oude “kassatoog”.

Denise Vandevoort: “Een avondje schouwburg moet synoniem zijn met ‘genieten’. Naast een goed programma betekent dat een aangename ontvangstruimte, een goed zitcomfort, een opgefriste foyer, een lekker glaasje…

Renovatie Stadsschouwburg 30CC Leuven

Renovatie Stadsschouwburg 30CC Leuven

Renovatie Stadsschouwburg 30CC Leuven

Renovatie Stadsschouwburg 30CC Leuven

Renovatie Stadsschouwburg 30CC Leuven

Vanavond (2 okt 2013) kreeg  de groep Meuris de eer om als eerste op te treden in de vernieuwde zaal, met de première van het theaterconcert ‘Mirage’.

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Bij 30CC zit je nu beter!”

Carolien
(on oktober 2nd, 2013 at 21:07)

Ben benieuwd om de nieuwe zetels te kunnen uittesten! Wel cool dat ze met dezelfde firma van zoveel jaar geleden in zee gegaan zijn.