Hertogensite op zondag

De Hertogensite is het derde project in een drieluik van stadsvernieuwingsprojecten om de Leuvense Benedenstad op te waarderen. De andere woonprojecten zijn het reeds gebouwde Barbarahof op de voormalige Boerenbondparking en het Janseniushof dat op dit moment gebouwd wordt tussen de Janseniusstraat en de Minderbroedersstraat.

De Hertogensite ligt langs de Kapucijnenvoer, tussen de Brusselsestraat en de Minderbroedersstraat. De plek is het meest bekend als de ziekenhuissite Sint-Pieter / Sint-Rafaël. De ziekenhuisfuncties verhuizen naar campus Gasthuisberg zodat deze plek van ongeveer 6 ha in de toekomst een volledig nieuwe invulling krijgt. De stad maakt op dit moment een masterplan voor deze herontwikkeling waarbij wonen centraal staat.

De concrete plannen voor deze site liggen nog niet op tafel. Wel wil de stad graag de grote krachtlijnen voor dit stadsvernieuwingsproject toelichten. Daarom organiseert de stad samen met andere partners – 30CC, ontwikkelaar Resiterra en UZ Leuven – op zondag 13 oktober de eerste ‘Hertogensite op zondag’. Tussen 13.00 en 17.00 uur kunnen bezoekers het verleden van deze plek ontdekken en ook al een beetje een blik op de toekomst werpen.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.