Première Discografie / Marc Vanrunxt & Arco Renz

STUK presenteert zijn eerste première van het seizoen: Discografie. Marc Vanrunxt en Arco Renz maken beiden een choreografie voor Rob Fordeyn.

Discografie is een dubbele solo, gecreëerd door twee choreografen voor één danser. Marc Vanrunxt en Arco Renz maken elk een solo voor danser Rob Fordeyn. Beide solo’s worden samengeweven tot één voorstelling. Op basis van de ‘catching disco beats’ en het onstuimige synthesizergeluid eigen aan de popmuziek uit de jaren 80, zorgt Daniel Vanverre voor een gepaste soundtrack.

In 2012 maakte Marc Vanrunxt al een eerste studie voor dit project waarin de attitude en techniek van het klassiek ballet werden geïntroduceerd in een wereld vol glitter en glamour. De specifieke achtergrond en bewegingskwaliteiten van Fordeyn zijn de gemeenschappelijke inzet van de creatie, waarin twee verschillende schrifturen met elkaar in dialoog gaan. Fordeyn danste onder meer bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen, The Forsythe Company en in het heftige performancewerk van Trajal Harrell.

De verwantschap tussen het werk van Marc Vanrunxt en Arco Renz ligt in de aandacht voor verstilling en mysterie met als doel: ‘schoonheid’ die raakt. Bij het bekijken van hun platenkast ontdekten ze hun gedeelde interesse in popmuziek uit de jaren 80.

Praktisch
Dinsdag 8 oktober 20.30u
STUK Soetezaal

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.