Samen Sterker breidt samenaankopen uit naar heel Vlaanderen

sp.a start samen met de socialistische beweging in heel Vlaanderen met samenaankopen. Samen Sterker zal voortaan in elke provincie groepsaankopen organiseren. “Of het nu om gas en elektriciteit of om autoverzekeringen gaat, gezinnen die samen aankopen halen de prijzen drastisch naar beneden”, zegt sp.a-voorzitter Bruno Tobback. “We willen nu overal in Vlaanderen mensen verenigen en prijzen drukken.”

De samenaankopen voor gas en elektriciteit zijn het bekendst, maar ondertussen kan iedereen meestappen in heel wat andere groepsaankopen”, legt Tobback uit. “Van autoverzekeringen en isolatiemateriaal tot elektrische fietsen en brandhout. Eén constante in al die samenaankopen: door de krachten te bundelen, dwingen de consumenten de beste prijs af. Met hoe meer ze zijn, hoe sterker ze staan. De korting die je met een groepsaankoop krijgt, kan je nergens anders krijgen.

sp.a breidt de samenaankopen nu samen met de socialistische beweging uit naar heel Vlaanderen. Samen Sterker organiseert nu al succesvolle groepsaankopen in West- en Oost-Vlaanderen. De coöperatieve krijgt nu ook een Antwerpse, Limburgse, Vlaams-Brabantse en Brusselse poot. Op de portaalsite www.samensterker.be kan elke consument ontdekken op welke samenaankopen hij zich in zijn provincie kan inschrijven. De laagste prijs geeft de doorslag, maar ook duurzaamheid is een belangrijk criterium.

Waar we al samenaankopen organiseren, zijn die bijzonder succesvol”, aldus Tobback. “In West-Vlaanderen en in Vlaams-Brabant namen vorig jaar telkens meer dan 20.000 gezinnen deel aan onze groepsaankopen voor gas en elektriciteit. Op twee jaar tijd werden dankzij de coöperatieve Samen Sterker in West-Vlaanderen meer dan 500 daken geïsoleerd, daar kan geen enkele organisatie of openbaar bestuur aan tippen in Vlaanderen. We willen de samenaankopen nu overal toepassen en nog beter organiseren, om voor nog veel meer gezinnen eerlijke en rechtvaardige prijzen te garanderen.”

In Leuven trokken verschillende militanten van de sp.a samen met voorzitter Bruno Tobback de straat op om de samenaankopen bekend te maken en te promoten.

Meer info op www.samensterker.be.

Wat vinden jullie van het principe van samenaankopen? Hebben jullie al ervaring met dit systeem?

 

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.