Hilde Goedleven ontvangt het UNIZO authenticiteitslabel “HANDMADE IN BELGIUM”

Voorzitter Dave Ons van UNIZO-stad Leuven reikte op 2 oktober het label Handmade In Belgium (kortweg HIB) uit aan ‘Bleu Celeste’, een gespecialiseerde ambachtelijke onderneming, gelegen in de Tiensestraat te Leuven. Hilde Goedleven komt zo als UNIZO-ambassadeur van HIB bij een selecte club van ondernemers. In Leuven kregen Rondou, De Walvis, Gepetto en Pallasart reeds deze erkenning. Hilde Goedleven kan nu op haar beurt andere vakmannen nomineren voor het HIB- label. Zo kan de HIB- community verder groeien en krijgen ondernemers zelf een rol in het versterken van de authenticiteitsgarantie.

Bleu Celeste verdient het HIB-label op basis van de strenge criteria waaraan ze voldoet. De zaakvoerder maakt de lederwaren en lampenkappen in haar zaak eigenhandig. Hilde Goedleven volgde hiervoor een opleiding marokijnbewerking bij Syntra en bijkomende opleidingen in The London college of Fashion. Al deze kennis resulteert in leuke combinaties en kleurrijke accessoires.

De pronkstukken in haar zaak zijn de unieke lederen handtassen met een mooie stoffen voering. Verder vindt je fotoalbums waarbij Italiaanse leder gecombineerd wordt met behandeld Japans papier. Dit Japans papier wordt ook gebruikt om sfeervolle lampenkappen op maat te maken.

Om het aanbod in de winkel te vergroten werkt Hilde samen met andere (Belgische) ontwerpers. Zo kan je glasjuwelen van Veerle V, zilver van Nik Audenaert, accessoires van Viltstad, en fantasiejuweeltjes Mimi Van Gindertael, Deer Lola en FleurFatale vinden in haar winkel.


Foto Luk Collet

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.