Nieuwe inkomzone voor Provinciedomein Kessel-Lo

In het Provinciedomein Kessel-Lo is de vernieuwde inkomzone aan de Holsbeeksesteenweg klaar. De inkomzone, parking en oude atletiekpiste werden volledig heringericht. Er werd gekozen voor een landschappelijke aanleg met een ploeterbos, een ontmoetingsplein en een nieuwe brug.

We hebben veel aandacht besteed aan het comfort van de fietsers. Het nieuwe, geasfalteerde fietspad werd aangesloten op het bestaande fietsnetwerk. In de winter wordt het sneeuw en ijsvrij gehouden. Het ploeterbos zet aan tot speels ontdekken van de omgeving. Naast dit speellandschap werden de parking en inkomzone aan de Holsbeeksesteenweg heraangelegd. Op termijn zal hier een oplaadpunt komen voor elektrische auto’s en fietsen‘, zegt domeinbeheerder Oswald Debelder.

Onze domeinen zijn de uithangborden van onze provincie’, zegt Walter Zelderloo, gedeputeerde voor de provinciedomeinen. ‘Daarom zijn we blij dat de inkomzone aan de Holsbeeksesteenweg klaar is. De zone wordt nu opengesteld voor het publiek en tijdens de wandeling van het magische slotfeest op vrijdag 11 oktober kan men komen kennis maken. Ook de parking aan de Holsbeeksesteenweg kan voor deze activiteit gebruikt worden’.

Voor de officiële opening is het wachten op de afwerking van de minigolf en de zone van de tennisterreinen. Dit zal gebeuren bij de start van het nieuwe seizoen in 2014.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.